Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιούνκερ άναψε φωτιές

Σχόλιο στο σχόλιο και ο Γιούνκερ έγινε το νέο μήλο της έριδος από τις χτεσινές του δηλώσεις. Λένε οι μεν, απαντάνε οι δε και όλοι κατά ένα περίεργο τρόπο βγαίνουν δικαιωμένοι…
Ξεκινώντας από το
τέλος (αν είναι τέλος), ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου, κάθε φορά που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του θέτει σοβαρά ζητήματα, τα οποία απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις, συνηθίζει, δια του Εκπροσώπου του, να πετάει την «μπάλα στην εξέδρα». Το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Γιούγκερ είναι συγκεκριμένο και δικαιώνει πλήρως, τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Επ’ αυτού περιμένουμε απάντηση. Και μέχρι τώρα, απάντηση δεν έχει δοθεί.».
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, κ Σαμαρά, είπε σχετικά: «Ο κ. Σαμαράς ας αφήσει επιτέλους τις υπεκφυγές και τις προσπάθειες συμψηφισμών και ας αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται έστω και τώρα τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ της οποίας υπήρξε επίλεκτο μέλος. Προφανώς ακόμη δεν αντιλαμβάνεται ότι υποκατάσταση πολιτικού λόγου, οράματος, σχεδίου και πρότασης με τη θολότητα που επιχειρεί ουδόλως αποφέρει. Το δικό μας σχέδιο για σωτηρία και αναμόρφωση της Ελλάδας φέρνει θετικά αποτελέσματα. Για να αποκτήσουμε επιτέλους υγιή οικονομία που βασίζεται στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε δάνειες.»
…και φτάνοντας στην αρχή της αλυσίδας, τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για τις δηλώσεις Γιούνκερ: «Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο, τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε, γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω. Ότι (δηλαδή): 1) Εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους. 2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να "βάλουν πλάτη" και όχι το ΔΝΤ. Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.».


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...