Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Πώς να καθαρίσω τις κατσαρόλες που μαύρισαν;

Έχει συμβεί σε όλες μας και είναι από τα ποιο συχνά προβλήματα που καλούνται να λύσουν οι εργαζόμενες νοικοκυρές.
Αρκεί να ξεχαστούμε λίγα λεπτά και να μας καεί το φαγητό και ο πάτος της κατσαρόλας μαύρισε.
Ένας τρόπος για να τον  καθαρίσετε σχεδόν χωρίς τρίψιμο είναι με την δύναμη του ξυδιού.
Αφήστε την κατσαρόλα να μουλιάσει στο νερό.
Ξύστε με μια ξύλινη σπάτουλα τον πάτο, να φύγουν οι πολλές τροφές, που δεν έχουν κολλήσει πάρα πολύ. Βάλτε ξύδι μέσα στην κατσαρόλα, τόσο όσο να καλύπτει το καμένο. Αφήστε το την νύχτα και το πρωί ξύστε πάλι με την ξύλινη σπάτουλα.
Τα καμένα κομμάτια θα ξεκολλήσουν πολύ πιο εύκολα.
Στη συνέχεια μπορείτε να σαπουνίσετε την καινούρια σας κατσαρόλα.
Αν το μαύρισμα επιμένει μπορείτε να κάνετε το ίδιο με χλωρίνη και μάλιστα την παχύρευστη. Θα την αφήσετε όλη τη νύχτα και μετά θα ξεπλύνετε πολύ καλά. Εμείς έχουμε σώσει με αυτό τον τρόπο, πολλά κατσαρολικά, που πήγαιναν για πέταμα, από καμένο γάλα ή φαγητό, που ξεχάστηκε όλη νύχτα.
Φυσικά όλα αυτά ισχύουν για κατσαρόλες και τηγάνια που δεν είναι τεφάλ. Το τεφάλ δεν θέλει τρίψιμο. Εκεί σας συνιστούμε την ίδια μέθοδο, αλλά στο τέλος να τρίψετε το σκεύος με μια βούρτσα κουζίνας, τη λεγόμενη λόλα.
Έτσι δεν θα γδάρετε τον αντικολλητικό πάτο και δεν θα κινδυνεύτε με καρκίνο!

toblogtonkirion.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...