Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μελαγχολία; Food therapy…

Η μελαγχολία έχει διαπιστωθεί ότι κάνει το διατροφικό μας ραντάρ ν’ αναζητά τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι ξεσπάμε σε γλυκά, μπισκότα και σκέτο ψωμί, γιατί οι τροφές αυτές αυξάνουν τα...
επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα, ορμόνης που σχετίζεται με την καλή διάθεση. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση αυτών των τροφίμων μάλλον θα οδηγήσει το βάρος μας …προς τα πάνω και όχι τη διάθεσή μας μακροπρόθεσμα.
Τι μπορούμε να κάνουμε …
Προσπαθούμε ν’ απομακρύνουμε από το οπτικό μας πεδίο τις παραπάνω τροφές και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες, πιο ωφέλιμες για τη διάθεσή μας. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά «αντικαταθλιπτικά» είναι τα ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούμε να τα βρούμε σε ψάρια, θαλασσινά, ξηρούς καρπούς, μαλακές μαργαρίνες και εμπλουτισμένους χυμούς με ω3. Και η αγαπημένη μας σοκολάτα βοηθά– αρκεί να την καταναλώνουμε με μέτρο. Τρώγοντας ένα μικρό κομμάτι αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών, ουσιών που βελτιώνουν την διάθεση.


Πηγη : markos.tv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...