Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Goldman Sachs: Κερδοφόρα στο μέλλον τα ελληνικά ομόλογα

Με εκτιμήσεις για μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη άνοδο της τιμής των ελληνικών κρατικών ομολόγων τριακονταετούς διάρκειας, η Goldman Sachs απευθύνει συστάσεις στους επενδυτές για διακράτηση των συγκεκριμένων τίτλων.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν πως
η τιμή στους τριακονταετείς τίτλους θα ανέλθει στο 65 έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για άνοδο στο 60.
Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.
«Η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είναι «στο σωστό δρόμο», συμβάλλοντας στη «βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, ενώ οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συντελούν σε οικονομική πρόοδο», τόνισε ο Γιόζεφ Άκερμαν, στο πλαίσιο προχθεσινής (3/10) εκδήλωσης στο Βερολίνο για τη βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου με το βραβείο Κβαντρίγκα.
Σε ανάλυση του Bloomberg επισημαίνεται πως οι ανάγκες-ρεκόρ αναχρηματοδότησης χρέους για τις χώρες της Ευρώπης, που εμφανίζουν τα υψηλότερα ελλείμματα, ενδεχομένως να επισκιάσουν τις περικοπές δαπανών το 2011 και να αυξήσουν τον κίνδυνο να ζητήσουν και άλλες χώρες οικονομική ενίσχυση σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το ενδεχόμενο πτώχευσης.
Να σημειωθεί πως οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης καλούνται το 2011 να αποπληρώσουν χρέος 582 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, η Ισπανία καλείται να αναχρηματοδοτήσει περίπου 20% του υπό διαπραγμάτευση χρέους της, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ενώ η Πορτογαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με χρέος που λήγει αξίας 23 δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ιρλανδία με χρέος αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, βάσει στοιχείων του Bloomberg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...