Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τριτοκοσμική πόλη η Αθήνα!

Στοιχεία-σοκ του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», καταδεικνύουν «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση» στην Αθήνα. Μάλιστα, αποφάσισαν να συνδράμουν σαν να είναι επρόκειτο για αποστολή σε πόλη του Τρίτου Κόσμου.
Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου μέλη της Οργάνωσης, 100.000 άνθρωποι δεν διαθέτουν ούτε...
προσωρινά νομιμοποιητικά έγγραφα, 50.000 έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου, ενώ ο αριθμός αυτών που δεν έχουν επίσημα χαρτιά ξεπερνά τις 250.000 (!) μόνο στο κέντρο και την περιφέρεια της Αθήνας.


Οι «Γιατροί του Κόσμου» επισημαίνουν, επίσης, ότι η ελληνική Πολιτεία μπορεί να αξιοποιήσει κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, κάθε χρόνο έως το τέλος του 2013, από τα επείγοντα μέτρα της Κομισιόν.


Αποκαλυπτικό της κατάστασης είναι, επίσης, το στοιχείο της οργάνωσης ότι μόνο τον Σεπτέμβριο στο πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» προσήλθαν 11.000 άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους δεν ήταν αλλοδαποί.


Πρόκειται για συνταξιούχους με πολύ χαμηλές συντάξεις, που δεν μπορούν να πληρώσουν το 25% της συμμετοχής στα φάρμακα. Επίσης, αθίγγανοι, που πλέον τους ζητείται να πληρώσουν στα νοσοκομεία, άνθρωποι που δεν έχουν ένσημα ή ταμείο Πρόνοιας και συνεπώς ούτε πρόσβαση στο ΕΣΥ.


Για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των αποκλεισμένων συμπολιτών μας, οι «Γιατροί του Κόσμου» κατέθεσαν πρόταση στα συναρμόδια Υπουργεία, για τη δημιουργία δικτύου μεταξύ των δημοτικών ιατρείων και των πολυϊατρείων της οργάνωσης, επιλογή που, σύμφωνα με μελέτη των «Γιατρών», θα καταστήσει δυνατή την περίθαλψη 10.000 ατόμων τον μήνα.


Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: “Γιατροί του Κόσμου”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...