Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Αλλαγές ετοιμάζει ο Τσαμάζ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, ανακοίνωσε το πλάνο των αλλαγών για την ανάπτυξη του Οργανισμού.
Πρώτα απ' όλα, ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ προανήγγειλε την...
αναχρηματοδότηση του δανεισμού του ΟΤΕ, αφού, όπως δήλωσε, «στο τέταρτο τρίμηνο θα αποφασίσουμε για την αναχρηματοδότηση των ομολογιακών δανείων που λήγουν μέσα στο 2011».
Ο ΟΤΕ μοιάζει έτοιμος για όλα, με τη διοίκηση του Οργανισμού να αναφέρει πως έχει καλές πηγές χρηματοδότησης και απαρίθμησε ότι ο Οργανισμός διαθέτει σημαντικό cash flow, ισχυρή βάση καταθέσεων που ανήλθε στο εννεάμηνο σε περίπου 800 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα δανειοδότησης από την Deutsche Telekom, αλλά και η άντληση κεφαλαίων από τις χρηματαγορές. «Θα μπορούσε η στρατηγική μας σε αυτόν τον τομέα να είναι ένας συνδυασμός όλων των δυνατοτήτων που έχουμε και σύντομα θα έχουμε και την απάντηση», ήταν το σχόλιο του επικεφαλής του ΟΤΕ.
Στόχος της διοίκησης είναι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να αντιστραφεί η σημερινή εικόνα στα οικονομικά του ΟΤΕ, επιδιώκοντας παράλληλα την ικανοποίηση πελατών, εργαζομένων αλλά και μετόχων.
Πιο συγκεκριμένα, ο νέος επικεφαλής του ΟΤΕ έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο να σταματήσει την «αιμορραγία» που έχει υποστεί ο Οργανισμός στη σταθερή τηλεφωνία - στο γ' τρίμηνο έχασε 120.000 συνδρομητές.
Σχετικά με την ΕΕΤΤ, ο κ. Τσαμάζ δήλωσε πως είναι μέσα στις προτεραιότητές του η εξομάλυνση των σχέσεων με τον ρυθμιστή, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε να είμαστε άμεσα ανταγωνιστικοί στην σταθερή, δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τον ρυθμιστή. Το ότι δεν έχουμε πετύχει να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με την ΕΕΤΤ μέχρι τώρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το καταφέρουμε».
Για τα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι «θα βρεθεί κοινό έδαφος», αφού πεποίθησή του είναι πως και τα σωματεία θέλουν να είναι η εταιρεία αποτελεσματική και θα δουν ποιο είναι εντέλει το επωφελές για τον Όμιλο και τους ίδιους.
Τέλος, στη ίδια συνάντηση επιβεβαιώθηκε και το ενδιαφέρον της Deutsche Telekom να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του σερβικού δημοσίου για την πώληση της Telekom Serbia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...