Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η σόγια καταπολεμά παχυσαρκία και χοληστερίνη

H κατανάλωση της σόγιας μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερίνης, ενώ δρα θετικά στο ήπαρ αλλά και στον λιπώδη ιστό.
Αυτά ανακοίνωσαν Έλληνες και Ιταλοί ερευνητές κατά τη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Παχυσαρκίας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής, που έγινε στις...
29-30 Οκτωβρίου 2010 στην πόλη της Κέρκυρας.


Οι ερευνητές απέδειξαν ότι η σόγια περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες και ισοφλαβόνες, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.


Οι ουσίες αυτές τροποποιούν τη δράση δύο γονιδίων (SREBP-1 και SREBP-2) στο ήπαρ και στον λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνθετική ικανότητα παραγωγής λιπαρών οξέων και τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα αυξάνεται η καταστροφή (οξείδωση) των λιπών, γεγονός που έχει θετική επίδραση στο αδυνάτισμα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) συνιστά την κατανάλωση 25 γραμμαρίων πρωτεΐνης σόγιας ημερησίως για την πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.


Στα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την κατανάλωση σόγιας προστίθενται επίσης η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η πιθανότατα της μείωσης της συχνότητας εμφάνισης ενοχλητικών συμπτωμάτων (όπως οι εξάψεις), κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς και η προστασία της ελαστικότητας του δέρματος.


Η σόγια με τη μορφή ροφήματος μπορεί εύκολα να αποτελέσει μέρος της καθημερινής διατροφής, παίζοντας ενεργό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.


zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...