Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Θάνατος μπροστά στην κάμερα του BBC

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η απόφαση του BBC να επιτρέψει τη μετάδοση τηλεοπτικής σκηνής που δείχνει τη στιγμή του θανάτου ενός ηλικιωμένου καρκινοπαθούς. Η επίμαχη σκηνή θα προβληθεί στο...
πλαίσιο του δεύτερου επεισοδίου της ιατρικής εκπομπής Μέσα στο Ανθρώπινο Σώμα (Inside the Human Body) την Πέμπτη, το οποίο εξηγεί πώς πεθαίνει ένας οργανισμός.
Η κάμερα της εκπομπής παρακολουθούσε τους τελευταίους δύο μήνες της ζωής του τον 84χρονο Τζέραλντ, καθηλωμένο λόγω καρκίνου του ήπατος και του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο. Τα τελευταία πέντε λεπτά της ζωής του ο τηλεοπτικός φακός είναι καρφωμένος πάνω του, ενώ η εικόνα συνοδεύεται από αφήγηση που εξηγεί από ιατρική οπτική το τι ακριβώς συμβαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό λίγο πριν το θάνατο.
Ο 84χρονος παίρνει την τελευταία του αναπνοή και ξεψυχά κλείνοντας τα μάτια, ενώ τα μέλη της οικογένειάς τους κλαίνε και τον αποχαιρετούν αγκαλιάζοντάς τον. Γίνεται έτσι ο πρώτος άνθρωπος η στιγμή του θανάτου του οποίου προβάλλεται από τη βρετανική τηλεόραση.
Οι επικριτές του BBC κατηγορούν το κανάλι για έλλειψη ευαισθησίας, οι παραγωγοί ωστόσο του προγράμματος λένε ότι προσεγγίζουν το θάνατο από αμιγώς επιστημονική οπτική.


skai.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...