Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μουσική συνάντηση Μητροπάνου-Τερζή

Δύο σπουδαίοι τραγουδιστές, ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Πασχάλης Τερζής, συναντιούνται στο ίδιο CD με τον γενικό τίτλο «Τα τραγούδια μας», που υπογράφει ο Χρήστος Δάντης.
Μέρος των εσόδων από αυτή τη δισκογραφική δουλειά θα διατεθεί για τους σκοπούς του...
Συλλόγου Επανένταξης Εξαρτημένων Ατόμων «Επιστροφή».
Ο Χρήστος Δάντης δίνει τη δική του μουσική «απάντηση» στη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, με συνοδοιπόρους δύο μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Στο νέο του CD συνεργάζεται με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Πασχάλη Τερζή, ερμηνεύοντας ο καθένας τους από ένα τραγούδι με ξεχωριστό μήνυμα, το κομμάτι του πρώτου έχει τίτλο «Τα αυτοκίνητα» και του δεύτερου «Ελλάς πατρόνα». Πρόκειται για δύο εμπνευσμένα τραγούδια, που όσοι τα έχουν ακούσει υποστηρίζουν πως στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά του σημερινού Έλληνα και θα γίνουν κλασικά.
«Ο Μητροπάνος και ο Τερζής με μεγάλη χαρά συνεργάστηκαν σε αυτό τον δίσκο όχι μόνο γιατί ερμηνεύουν δύο πολύ όμορφα τραγούδια, αλλά και γιατί ο σκοπός τους είναι φιλανθρωπικός», δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso» στενός συνεργάτης του συνθέτη.
Το CD περιλαμβάνει οκτώ τραγούδια που τους στίχους του έχει γράψει ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος (ο Δάντης συνεργάστηκε με τον Καπερνάρο και το 2001 στο CD «Δωμάτιο», γράφοντας το τραγούδι «Χειμώνας» που ερμήνευσαν με τον Νότη Σφακιανάκη).
Με «Tα τραγούδια μας» ο Χρήστος Δάντης κάνει στροφή στην καριέρα του αφού καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα, και όχι με τον έρωτα. «Είκοσι χρόνια μιλούσα για τον έρωτα, τώρα ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε και για κάτι άλλο. Τα νέα τραγούδια μου αναφέρονται στον Ελληνα πολίτη που η ζωή του τα τελευταία χρόνια δεν πάει καλά», δηλώνει ο ίδιος για τη νέα του δουλειά.
Με άλλα λόγια, τα θέματα όλων των τραγουδιών αναφέρονται στην κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, μέσα από δυνατές και πολύ ωραίες μελωδίες και με ένα καυστικό στίχο που προβληματίζει. Τα υπόλοιπα έξι τραγούδια του CD ερμηνεύει ο Χρήστος Δάντης.


Πηγή: Espresso
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...