Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Βαριές συνέπειες για όσους δεν περνούν ΚΤΕΟ

Από τις 10 Ιουνίου που τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος για τα ΚΤΕΟ, οι οδηγοί που θα πηγαίνουν τα οχήματά τους για εκπρόθεσμο έλεγχο, εκτός από το παράβολο ελέγχου, το οποίο κοστίζει ..

40 ευρώ σε δημόσιο ΚΤΕΟ και από 48 έως 55 ευρώ σε ιδιωτικό, θα επιβαρύνονται με 17 ευρώ για καθυστέρηση έως 30 ημερών (22 ευρώ για φορτηγά), 34 ευρώ για καθυστέρηση από 30 ημέρες έως έξι μήνες (44 ευρώ για φορτηγά) και 68 ευρώ για καθυστέρηση άνω των έξι μηνών (88 ευρώ για φορτηγά).
Επίσης σύμφωνα με το νόμο αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν και σε περίπτωση που έχουν εν ισχύ ασφαλιστικό συμβόλαιο αλλά δεν έχουν έλεγχο ΚΤΕΟ επίσης δεν θα αποζημιώνονται ή δεν θα καλύπτονται από την ασφαλιστική τους για ατύχημα που θα προκαλέσουν
Μέχρι τώρα το παράβολο καθυστέρησης υπέρ του Δημοσίου για τον εκπρόθεσμο έλεγχο στα ΚΤΕΟ ήταν 17 ευρώ για καθυστέρηση έως 15 ημερών και 34 ευρώ για καθυστέρηση από 15 ημέρες και πάνω.
Παρόλα αυτά οι ασφαλιστικές εταιρίες επισημαίνουν οτι αυξάνονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
χωρίς να είναι είναι εύκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους . Ωστόσο αναφέρουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το ποσοστό των ανασφάλιστων επιβατικών αυτοκινήτων έχει ξεπεράσει το 17%.
Τέλος , πρέπει να σημειωθεί η οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου τιμωρείται με αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για δώδεκα μήνες, ενώ η οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και η πρόκληση ατυχήματος, με αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι τέσσερις μήνες.


από το asalisinet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...