Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Παγίδα ΦΑΠ για ιδιοκτήτες

Στα δίχτυα του Φόρου Ακίνητης περιουσίας αναμένεται να πιαστούν χιλιάδες ιδιοκτήτες που μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από αυτόν.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης του...
ΦΑΠ με του υφυπουργό Δ. Κουσελά, να έχει δεχθεί εισηγήσεις για μείωση του αφορολόγητου ορίου και επέκταση του ΦΑΠ στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια που κατέχουν φυσικά πρόσωπα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» Κατά την εισαγωγή του ΦΑΠ η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι κάθε φορά που θα άλλαζαν οι αντικειμενικές αξίες θα υπήρχε αναπροσαρμογή του αφορολόγητου των 400.000 ευρώ, ώστε να μην υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις...
Ωστόσο κατά την προσεχή αύξηση των αντικειμενικών αξιών που δεν αναμένεται νωρίτερα από τα τέλη του έτους, το αφορολόγητο μάλλον δεν θα αυξηθεί.
Παράλληλα, για να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα, τα στελέχη του υπουργείου εισηγούνται και την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου ορίου των 400.000 ευρώ. Μια από τις εισηγήσεις αφορά στην εφαρμογή κοινού αφορολόγητου για τους συζύγους.
Μέχρι στιγμής ίσχυε αφορολόγητο 400.000 για τον άνδρα και άλλο τόσο για τη γυναίκα. Σύμφωνα με τη νέα εισήγηση, εάν ένας από τους δύο συζύγους κατέχει ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, θα φορολογηθεί για την επιπλέον αξία.




newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...