Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Google IO 2011 και το Android... παντού!

Ένα από τα βασικότερα θέματα της Google I/O αφορούσε στην επέκταση του Android πέρα από τον κόσμο των smartphones. Το δημοφιλές λειτουργικό παρουσιάστηκε πιο ευέλικτο από ποτέ, ικανό να συνεργαστεί με...
πλήθος συσκευών και μετρατρεπόμενο στην "καρδιά" του σύγχρονου σπιτιού.
Η Google πήρε την ιδέα του Android ως "λύσης διαχείρισης άλλων συσκευών" και την επέκτεινε, μετατρέποντας το Android στο κέντρο των τεχνολογικών εξελίξεων της ζωής μας, σε ένα "hub" όπου μπορούν να ενώνονται διαφορετικές τεχνολογίες.
Android Open Accessory
Μια νέα κίνηση από πλευράς της Google, το Android Open Accessory αισιοδοξεί να "παντρέψει" το συνδυασμό hardware και software για να μετατρέψει το Android από "λειτουργικό σύστημα για κινητά" σε ένα είδος ευέλικτου "κέντρου" που μπορεί να συνδέεται με κάθε είδους συσκευές, για να ολοκληρώνει πραγματικά... άπειρες λειτουργίες. Το μόνο όριο είναι η φαντασία του χρήστη-δημιουργού, που μπορεί να δημιουργεί και ελέγχει το δικό του harware -ή οποιοδήποτε άλλο "εξάρτημα" έχει στη διάθεση του- μέσω του Android.
Βάση για αυτό, η γνωστή πλατφόρμα του Arduino, που αποτελεί μια εύκολη λύση για τη δημιουργία "ηλεκτρονικών κατασκευών" από πλευράς του χρήστη. Το Arduino έχει αποτελέσει μέχρι σήμερα τη βάση για... άπειρα projects και έχει αγαπηθεί από τα "πειραχτήρια" σε κάθε σημείο του πλανήτη, που έχουν "χτίσει" με αυτό από απλά συστήματα ελέγχου του φωτισμού σε ένα σπίτι μέχρι... ρομποτικά συστήματα που αυτοματοποιούν την καθημερινότητα τους.


ΠΗΓΗ: pcw.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...