Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Κύκλωμα διαρροής θεμάτων μέσω sms στις πανελλαδικές

- Πως γινόταν η ηλεκτρονική αντιγραφή
- Πάνω από 400 υποψήφιοι έπαιρναν με αυτό τον τρόπο τα θέματα
- Ακαριαία αντίδραση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Πριν από 2 ημέρες το περιστατικό σύμφωνα με το υπ. Παιδείας
Ολόκληρο δίκτυο μέσω...
SMS ή email είχε στήσει 45χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ο οποίος μέσω κινητού τηλεφώνου έστελνε τις απαντήσεις των πανελλαδικών στους μαθητές του.
'Οπως αποκαλύπτει το Newsit το φροντιστήριο λάμβανε τα θέματα στις 09.30 το πρωί, και λίγη ώρα αργότερα έστελνε είτε με sms είτε με e-mail τις απαντήσεις στα κινητά τηλέφωνα σε πάνω από 400 υποψήφιους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη του όταν μαθητής σε Λύκειο στο Γαλάτσι πιάστηκε στις τουαλέτες να στέλνει από το κινητό του τις ερωτήσεις.


Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν το φροντιστήριο έπαιρνε χρήματα από τους υποψήφιους γι' αυτήν του την "υπηρεσία".


Πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν πρόκειται για χάκινγκ στα συστήματα διανομής θεμάτων του υπουργείου Παιδείας τα οποία όπως τονίζεται παραμένουν αδιάβλητα.


Αυτήν την ώρα γίνεται έρευνα στο φροντιστήριο.


Tι λέει το υπουργείο Παιδείας - Ολόκληρη η δήλωση του υφυπουργού κ. Πανάρετου


Ο υφυπουργός παιδείας Ι. Πανάρετος δήλωσε σχετικά σήμερα ότι "οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του. Πριν από δύο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης σε ένα μαθητή. Να σημειωθεί ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 9.35, ενω το μήνυμα προς τον μαθητή ήταν στις 10.4΄."


'Ερευνα από την εισαγγελεία


Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου.


Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν υφίσταται η διαρροή θέματος καθώς και αν υφίσταται διαρροή και σε άλλα μαθήματα, με στόχο να αναζητηθεί και να αναζητηθεί το πρόσωπο που έδωσε τις λύσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε σε κατάθεση ο μαθητής, προς τον οποίο έγινε η διαρροή ηλεκτρονικά, ενώ η όλη έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.


Την έκπληξή του για το περιστατικό εξέφρασε στο NewsIt ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. Η Ομοσπονδία καταδικάζει το γεγονός με ανακοίνωσή του:


Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια παραχάραξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θεωρεί ιερή την προσπάθεια που καταβάλλουν μαθητές και καθηγητές προς την κατεύθυνση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και καταδικάζει οποιαδήποτε απόπειρα, ανεξάρτητα προέλευσης που θέτει σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο της διαδικασίας.


newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...