Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αλόννησος: Μια περίεργη, μεγάλη, καλά σχεδιασμένη ληστεία με στόχο 1εκ. ευρώ!


- Ωρα 12:56 : Λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος ανοικτά της Σκοπέλου. Άφαντοι οι ληστές που προφανώς είχαν έτοιμο εφεδρικό σχέδιο διαφυγής. Οι δράστες είχαν κλέψει το 9μετρο φουσκωτό λευκού χρώματος από την Εύβοια. Πήγαν στην Αλόννησο και "σήκωσαν" την Εθνική τράπεζα - Μόλις άρχισαν να τρέχουν, τους διεμβόλισε ένα αυτοκίνητο. Στον πανικό, τους έπεσαν τα χρήματα. Σταμάτησαν ένα μηχανάκι και διέφυγαν - Πυροβόλισαν έναν λιμενικό που τους παρακολουθούσε. Οργανωμένο έγκλημα "δείχνουν" τα πρώτα στοιχεία.

Κατάφεραν να ξεφύγουν τελικά οι δυο ληστές μετά από την κινημαστογραφική καταδίωξη στο Αιγαίο.

Οι λιμενικοί βρήκαν το κλεμμένο σκάφος ανοικτά της Σκοπέλου. Οι δράστες το εγκατέλειψαν. Προφανώς τους περίμεναν συνεργοί με δεύτερο σκάφος.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στις αστυνομικές αρχές τα δεδομένα που αποκαλύπτονται για την απίστευτη ληστεία στην Αλόννησο. Είναι η πρώτη φορά που κάποιοι "τόλμησαν" να ληστέψουν τράπεζα σε μικρό νησί και να σχεδιάσουν τη διαφυγή τους με κλεμμένο φουσκωτό, ξέροντας πως εν πλω θα έχουν πίσω τους σκάφη του λιμενικού.


Το πρώτο στοιχείο που προσπαθούν να αναλύσουν οι αρχές, είναι πως έμαθαν οι δράστες ότι το υποκατάστημα της Εθνικής στο νησί είχε στο θησαυροφυλάκιο 1 εκ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για την καθημερινή κίνηση της τράπεζας ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.


Πολύ πιθανό λοιπόν, να υπήρξε πληροφόρηση εκ των έσω για τα διαθέσιμα κλοπιμαία στην Εθνική.


Γιατί αν δεν ήξεραν για το 1 εκ,. η απόφασή τους να να κλέψουν φουσκωτό και να προσπαθήσουν να διαφύγουν στο Αιγαίο, θα ήταν ένα υψηλό ρίσκο.


Ο οπλισμός, οι αντιδράσεις των ληστών στα απρόοπτα που συνέβησαν μόλις βγήκαν από την τράπεζα είναι στοιχεία που παραπέμπουν σε επαγγελματίες κακοποιούς.


Το χρονικό της κινηματογραφικής ληστειάς - καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 08:05 το πρωί. Δύο άτομα μπήκαν στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου και με την απειλή καάσνικοφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και σήκωσαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η λείας τους ανέχρχεται περίπου το 1εκ. ευρώ.

Αμέσως οι δύο ληστές που φορούσαν κουκούλες, ανέβηκαν σε μοτοσυκλέτα και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι.

Στην πορεία προς το λιμάνι ένας πολίτης που κατάλαβε τι γινόταν τους κυνήγησε με το αμάξι και λίγο πριν φτάσουν στο λιμάνι τους έριξε κάτω. Οι ληστές όμως σηκώθηκαν έβγαλαν όπλα και ακινητοποίησαν έναν περαστικό με το μηχανάκι του. Ανέβηκαν στην κλεμμένη μηχανή και κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου είχαν δέσει το φουσκωτό. Ένας λιμενικός τους καταδίωξε. Μόλις οι ληστές τον είδαν άρχισαν να πυροβολούν. Μια σφαίρα έσπασε τζαμαρία ψιλικατζίδικου απέναντι από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν στον όρμο Βότση, επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο σκάφος και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον πανικό, οι δυο δράστες έχασαν ένα μέρος των κλεμμένων

Από εκείνη την ώρα έχει αρχίσει μια καταδίωξη και έρευνες στην θαλάσσια περιοχή των βορείων Σποράδων για τον εντοπισμό του σκάφους.



Στην καταδίωξη παίρνουν μέρος πλωτά περιπολικά από το Βόλο και την Αλόννησο, την Σκιάθο και τη Σκόπελο.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...