Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μεταχειρισμένες αγορές που συμφέρουν

Σε πολύ κόσμο η αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων, μπορεί να προκαλεί μιζέρια. Εν μέσω κρίσης όμως, από το ρεπορτάζ του Newsit προκύπτει ότι η αγορά μεταχειρισμένων όλο και αυξάνεται, αφού μπορεί κάποιος να ψωνίσει και φθηνά αλλά και ποιοτικά. Τα οφέλη για τον καταναλωτή είναι πολλά με πρώτο, όπως πάντα, σε τέτοιες εποχές που ζούμε, το κόστος. Γυρίζοντας το κέντρο της Αθήνας και ψάχνοντας στα σωστά μέρη, βρίσκεις από... επώνυμα αυθεντικά ρούχα, cd, dvd και βιβλία, που ξεκινούν από 1 ευρώ και φτάνουν το πολύ τα 20 ευρώ.
Μεταχειρισμένα επώνυμα ρούχα που συμφέρουν
Στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, ο κ. Στράτος Μπιλόλμας, ιδιοκτήτης του "Υesterdays Βread", καταστήματος με μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια, λέει στο Newsit πως στο μαγαζί του μπαίνουν πελάτες όλων των κοινωνικών στρωμάτων.'' Το επώνυμο μεταχειρισμένο δεν το ψωνίζουν μόνο αυτοί που δεν έχουν πολλά χρήματα αλλά αντιθέτως και αυτοί που διαθέτουν'' τονίζει χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά στο μαγαζί του μπορεί να βρει κανείς ρούχα από δεύτερο χέρι που αν τα ψώνιζε καινούργια θα πλήρωνε τα διπλάσια και τα τριπλάσια.
Συγκεκριμένα:
-Παντελόνι Levis από 12 ευρώ
-Μπουφάν Adidas από 25 ευρώ
-Μπλούζα Nike από 8 ευρώ
-Φόρεμα paranoia από 15 ευρώ
Όσο για την ποιότητα των ειδών ,''δεν είναι ούτε σκισμένα, ούτε φθαρμένα. Αυτά τα ρούχα είναι φορεμένα και έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο'' συμπληρώνει.
Cd και DVD επώνυμων καλλιτεχνών από 1 ευρώ
Προσεγμένα, ζωρίς γρατζουνιές και μέσα στην ζελατίνα τους, cd γνωστών καλλιτεχνών μπορεί να ψωνίσει κάποιος από 1 ευρώ στο κατάστημα του Ζαχαρία, στην οδό Ηφαίστου στο Μοναστηράκι. ''Όλα τα είδη μουσικής,από ροκ μέχρι κλαρίνα και σε συσκευασία δώρου'', όπως λέει ο Μανώλης, πωλητής στο συγκεκριμένο κατάστημα.
"Ο τζίρος έχει αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο διότι πολλοί αγοράζουν για να κάνουν δώρο στα αγαπημένα τους πρόσωπα'' τονίζει χαρακτηριστικά.
Στην οδό Νορμάνου,ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια μεταχειρισμένων dvd έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια. Εκεί μπορείς να βρεις από παλιές συλλεκτικές ταινίες μέχρι και παραγωγές του 2010.Οι τιμές ξεκινούν από 1ευρώ και φτάνουν έως 5 ευρώ.
Στην στοά επί της οδού Ηφαίστου 24, το κατάστημα Shina Records, πουλάει μεταχειρισμένα cd εξειδικευμένης μουσικής metal. O Γιώργος, πωλητής, λέει στο Newsit πως ένα cd που στοιχίζει εκεί 17,5 ευρώ, πουλιέται σε επώνυμο κατάστημα καινούργιο πάνω από 30 ευρώ.
Βιβλία σχεδόν καινούργια από 5 ευρώ.
Η αγορά του μεταχειρισμένου βιβλίου έχει αποκτήσει κι αυτή τους δικούς της ''funs''. '' Η κρίση έχει ανεβάσει πολύ τις πωλήσεις των ''second hand books'' λέει στο Newsit ο κ. Γιάννης Κουγέας, ιδιοκτήτης καταστήματος μεταχειρισμένων βιβλίων στην οδό Άστιγκος 6 στο Μοναστηράκι. Ενδεικτικά εκεί βρήκαμε το βιβλίο ''Κώδικας Da Vinci'' να πωλείται σε άριστη κατάσταση 5 ευρώ, ενώ καινούργιο κοστίζει τουλάχιστον 20 ευρώ.
Δίσκοι βινυλίου από 12 ευρώ.
''Εδώ θα το πάρεις 12 ευρώ ενώ σε επώνυμο μαγαζί σίγουρα πάνω από 25 ευρώ'' λέει ο Μανώλης, πωλητής σε κατάστημα με μεταχειρισμένους δίσκους στην Πλάκα. Ο ίδιος δείχνει στον φακό του Newsit την ''Πολιτεία'' του Μίκη Θεοδωράκη σχεδόν άθικτη, μέσα σε ζελατίνα, να κοστίζει 12,20 ευρώ.'' Είναι ένα πολύ ωραίο και φθηνό δώρο'' επισημαίνει.
Ζώντας από την πώληση μεταχειρισμένων
Από την αγορά του ''second hand'', κερδίζουν εκτός από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και αυτοί που πουλάνε σε αυτά τα καταστήματα. Ο φακός του Newsit συλαμβάνει τον Νίκο, 20 χρονών φοιτητή που για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα, μαζεύει μεταχειρισμένα dvd και τα πουλάει στα καταστήματα. ''Κερδίζω περίπου 20 ευρώ την εβδομάδα από αυτή τη δουλειά'' αναφέρει.''Εγώ σήμερα ήρθα να πουλήσω 10 ταινίες 2 ευρώ'' τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...