Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Προσοχή για να μη φύγουμε με άδεια χέρια, προειδοποιεί ο Κούπερ


Ο Αρης καλείται την Πέμπτη στο στάδιο «Φραντς Χορ» να υπερασπιστεί ενάντια στην Αούστρια Βιέννης τη νίκη του με 1-0 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα που έγινε στο «Κλ. Βικελίδης». Ωστόσο, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στηριχθεί σε αυτό το αποτέλεσμα.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα που δεν μας επιτρέπει όμως να εφησυχάσουμε. Είχαμε πει από την αρχή ότι η Αούστρια είναι καλή ομάδα, έχει τη δική της αισιοδοξία για πρόκριση στους ομίλους. Εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν να μην έχουμε κερδίσει στον πρώτο αγώνα, δίχως δηλαδή αυτό το μικρό πλεονέκτημα» είπε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός των «κιτρίνων».


Και συνέχισε:


«Θέλουμε να βάλουμε ένα γκολ. Είχαμε πει από την αρχή ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν ηρεμείς ούτε λεπτό. Τρανό παράδειγμα οι αγώνες της Τρίτης στο Champions League. Εκεί που νομίζεις ότι έχεις κερδίσεις, ξαφνικά φεύγεις με άδεια χέρια. Θέλει προσοχή».


Σε ερώτηση σχετική με την ενδεκάδα επιβεβαίωσε ότι «είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές».


Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το κατά πόσο θα επηρεαστεί η ομάδα του από την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο «Φραντς Χορ», απάντησε:


«Καθένας προετοιμάζεται παίξει έναν ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ανεξαρτήτως της κερκίδας. Εμείς προετοιμαστήκαμε για να παίξουμε έναν αγώνα».


Ο τεχνικός του Άρη παραδέχθηκε πάντως ότι «πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δουλειά μας. Όπως πιστεύεις όμως εσύ ότι υπάρχουν σημεία που θα έχεις καλή απόδοση, το ίδιο σκέφτεται και ο αντίπαλος. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου».


Σε ερώτηση σχετική με τις τοποθετήσεις του προπονητή της Αούστρια, Καρλ Νταξμπάχερ βάσει των οποίων η Αούστρια θα παίξει πολύ επιθετικά, ο Κούπερ είπε:


«Αφού θα μπουν να παίξουν επιθετικά, επομένως θα παίξουν δύο επιθετικές ομάδες. Έχουν να αντιμετωπίσουν μια μικρή δυσκολία και αναφέρομαι στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Δεν πιστεύω όμως ότι θα βγουν στο παιχνίδι παίζοντας φουλ επίθεση.


» Ο καθένας έχει ασφαλώς την δική του στρατηγική. Δεν θα βγουν με πολύ ρίσκο για να βάλουν γκολ στο πρώτο 15πτο, αφού ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί 90 λεπτά. Εμείς έχουμε τη δική μας στρατηγική».


Με αλλαγές στην ενδεκάδα


Ο Κούπερ επιβεβαίωσε την σκέψη του για αλλαγές στην ενδεκάδα και είναι αλήθεια ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του. Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Νέτο (δεξιά), Μίσελ (αριστερά). Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς, τελικώς, Ναφτί και Τόχα θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στα άκρα θα παίξουν οι Κάλβο (αριστερά), Χαβίτο (δεξιά).


Στην επιθετική γραμμή είναι δεδομένο ότι ο Κούπερ θα ποντάρει στην εξαιρετική ψυχολογία του Κάρλος Ρουίζ, αλλά και στο γεγονός ότι ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα άλλαξε τη ροή του πρώτου αγώνα. Δίπλα του θα είναι ο Σέρχιο Κόκε.




in.gr με πηγή www.sport.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...