Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Βαριά ήττα για την Εθνική από τους Αμερικανούς που δεν ήταν... φιλικοί


Την ήττα με 87-59 γνώρισε η Εθνική ανδρών του μπάσκετ στο φιλικό με τις ΗΠΑ στο ΟΑΚΑ που αποτέλεσε μια δυνατή κόντρα λίγο πριν από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Ωστόσο, ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν είχε στη διάθεσή του τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στο ζέσταμα, ενώ και ο Γιάννης Μπουρούσης κρίθηκε ανέτοιμος.

Ο Big Sofo παραπάτησε στο ζέσταμα και γύρισε ο αστράγαλός του. Αμέσως αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στα αποδυτήρια, αλλά λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο γήπεδο και έκανε χαλαρό τρέξιμο.


Το πήραν σοβαρά οι ΝΒΑers


Το πάθημα του 2006, έγινε μάθημα στους Αμερικανούς και έτσι η εμπειρία της αναμέτρησης με τις θα φανεί, σίγουρα... πολύτιμη στην Εθνική μας, που το Σάββατο στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ αντιμετωπίζει την Κίνα.


Οι Αμερικανοί πιο ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά και παίζοντας... επιθετική άμυνα οδήγησαν τους διεθνείς μας σε λάθη και πήραν προβάδισμα με 11-4. Ο Γιόνας Καζλάουσκας ανακάτεψε την τράπουλα και με τον Καλάθη στην πεντάδα της η Ελλάδα έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (14-22).


Οι Αμερικανοί δεν έχασαν το ρυθμό τους ούτε στη δεύτερη περίοδο, συνδύασαν θέαμα και ουσία για να προηγηθούν με 30-17 στο 15'. Η Εθνική μας από την πλευρά της χτύπησε μέσα από το καλάθι, όπου οι αμερικανοί έχουν εμφανείς αδυναμίες. Ο Κώστας Τσαρτσαρής έπαιζε μόνος του τους ΝΒΑers των ΗΠΑ και η διαφορά παρέμεινε σε φυσιολογικά επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (32-42).


Από την εικόνα του αγώνα ήταν προφανές πως με ετοιμοπόλεμους τους Σχορτσiανίτη και Μπουρούση η Ελλάδα μπορεί να έχει καλύτερη τύχη απέναντι στις ΗΠΑ.


Με παραπάνω πίεση στην άμυνα και τον Σπανούλη να αναλαμβάνει δράση στην επίθεση η Ελλάδα επιχείρησε να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς, αλλά ο Κέβιν Ντουράντ και η παρέα του είχαν την απάντηση. Ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ έφτασε γρήγορα διψήφιο αριθμό πόντων και η διαφορά άρχισε να έχει σταδιακά... ανοδικές τάσεις (52-37, 25'), για να καταλήξει στο 30' στους 24 (68-44).


Μπορεί η νίκη να είχε ουσιαστικά κριθεί, αλλά οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας πάλεψαν μέχρι το φινάλε. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ήθελαν να ικανοποιήσουν τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά και το ότι ο Λιθουανός τεχνικός ήθελε να βγάλει τα συμπεράσματά του, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας μας στα γήπεδα της Τουρκίας.


Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε διάφορα σχήματα και έκανε συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες του, οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα σε φιλικό αγώνα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 59-87, αλλά είναι προφανές πως στην Τουρκία θα πάει για να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει μετάλλιο.


Οι Έλληνες διεθνείς μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία και συγκεντρώνονται πια για το πρώτο παιχνίδι του Μουντομπάσκετ, με την Κίνα στην Άγκυρα, το Σάββατο (16:00).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...