Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης Φετφατζίδης: ο τρίτος...Μέσι


Ο πρώτος «Μέσι» που εμφανίστηκε στα μέρη μας ήταν πριν από λίγα χρόνια ο Σωτήρης Νίνης. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στα γήπεδά μας 16 ετών, όταν τον είχε εμπιστευτεί ο Μουνιόθ και πραγματικά έδειξε από την αρχή το πλούσιο ταλέντο του. Οι συγκρίσεις με τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα άρχισαν αμέσως.

Ο Νίνης είναι αλήθεια ότι εξελίχθηκε αρκετά από τότε. Έπαιξε στην εθνική ομάδα με την φανέλα της οποίας έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της και εσχάτως αρχίζει να θεωρείται βασικός στον παναθηναϊκό ενώ δημοσιεύματα στο εξωτερικό κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μίλαν και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Νίνης ξανάγινε Νίνης και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα. Πριν από δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο δεύτερος «Μέσι» που δεν ήταν άλλος από τον παίκτη του Εργοτέλη –τότε- Βασίλη Κουτσιανικούλη. Με μία καλή χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα κέρδισε την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ έναντι ενός μεγάλου ποσού κι όλοι περίμεναν να κάνει πράγματα και θαύματα με την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τελικά η χρονιά δεν πήγε πολύ καλά γι’ αυτόν αφού δεν έδειξε έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Από δω και πέρα όμως ο νεαρός από την Λάρισα μπορεί να περιμένει ένα καλύτερο αύριο. Έπαψε να είναι ο «Μέσι» κι έγινε ξανά ο Κουτσιανικούλης ή «Κούτσια», αν προτιμάτε. Βρέθηκε ο τρίτος… αδελφός του Αργεντινού στην Ελλάδα. Ο Φετφατζίδης. Ο νεαρός του Ολυμπιακού –που εμένα πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει- παρέλαβε τον τίτλο από τον ελληνικό Τύπο κι όλοι περιμένουν να τον δικαιώσει.

Αυτή η μανία με τις συγκρίσεις κρατάει στην Ελλάδα από πολύ παλιά. Και τι δεν έχουμε δει στη χώρα μας. Έλληνες «Πελέ», «Μαραντόνα», «Κρόιφ», «Ζιντάν» και πολλούς άλλους. Τελικά καριέρα κάνουν όσοι στον… δρόμο χάνουν το προσωνύμιο τους και γίνονται πάλι ο εαυτός τους. Μακάρι κι αυτό το παιδί που είναι πραγματικά εξαιρετικός ποδοσφαιριστής να γίνει ξανά κάποια στιγμή ο Φετφατζίδης ή –έστω- ο «Φέτφα». Τότε θα είναι όλα καλύτερα. Πρώτα από όλα για τον ίδιο.


Υ.Γ. Για την ιστορία να θυμίσω ότι ο Παπασταθόπουλος παίζει στη Μίλαν και ποτέ δεν υπήρξε ο Έλληνας «Μπαρέζι», «Νέστα» ή «Καναβάρο». Ήταν ο Sokratis ή ο «Πάπα». Και έτσι θα παραμείνει για πάντα.


του Γιάννη Κυφωνίδη protagon.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...