Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκεται γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι άνθρωποι που χειρίζονται την υπόθεση υποστηρίζουν ότι δεν έχει μόνο φορολογικό ενδιαφέρον, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε...
προκαθορισμένα παιχνίδια ποδοσφαιρικών ομάδων.
Σύμφωνα με τα Νέα, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλονταν με τη μορφή προμηθειών από ποδοσφαιριστές και μεγαλοπαράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ προς τον μάνατζερ, τα οποία δεν δηλώνονταν στην Εφορία, αλλά και βεβαιώσεις που προσκόμιζε ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από συμμετοχή του σε παιχνίδια στοιχήματος ποδοσφαιρικών ομάδων.


Όταν το ΣΔΟΕ άρχισε την έρευνα, διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος μάνατζερ, παρά τη έντονη δραστηριότητά του στον χώρο των μεταγραφών και τα γνωστά ονόματα των ποδοσφαιριστών που εκπροσωπεί, εμφάνιζε πολύ λίγα εισοδήματα στις φορολογικές του δηλώσεις και στις εταιρείες στις οποίες φέρεται να είναι ιδιοκτήτης.


Με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών αποκαλύφθηκε μια μεγάλη λίστα με ονόματα καταθετών (γνωστών ποδοσφαιριστών, μεγαλοπαραγόντων ελληνικών ομάδων και δικηγόρων), που από το 2000 ώς σήμερα είχαν καταθέσει χρήματα από μερικές χιλιάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το συνολικό ποσό των καταθέσεων αυτών να ανέρχεται σε 26 εκατομμύρια ευρώ.


Από αυτά, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ προέρχονταν από καταθέσεις ποδοσφαιριστών καθώς και γνωστών παραγόντων μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πέντε εκατ. ευρώ αποδίδονται σε καταθέσεις τρίτων προσώπων στους λογαριασμούς του, ενώ επιπλέον 5 εκατ. ευρώ προέρχονταν από κέρδη που είχε ο συγκεκριμένος μάνατζερ από τη συμμετοχή του στο ποδοσφαιρικό στοίχημα.


Για τη συγκεκριμένη πτυχή της συμμετοχής του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού συστήματος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους ελεγκτές της υπόθεσης το γεγονός ότι στις φορολογικές δηλώσεις τριών ετών (2001-2003) ο μάνατζερ είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία ότι κέρδισε αρκετά μεγάλα ποσά από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού στοιχήματος. Σύμφωνα με τις βεβαιώσεις, στο διάστημα των ετών αυτών ο μάνατζερ κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ -ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο, γι' αυτό και οι ελεγκτικές αρχές υποψιάζονται όχι μόνο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συμμετοχή σε «προκαθορισμένο» στοίχημα.


Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...