Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η Yoko στην παλιά γειτονιά του Lennon

Η Yoko Ono στα πλαίσια
εκδήλωσης για τον εορτασμό των επικείμενων 70ων γενεθλίων του Lennon, επισκέφθηκε το παλιό σχολείο του θρύλου, στο Λίβερπουλ.
Η Ono γνώρισε τα παιδιά από το Dovedale School, όπου επίσης άνοιξε ένα νέο κέντρο Sure Start για τα παιδιά. Αργότερα επισκέφθηκε το Mendips στο Woolton, εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι που έζησε την παιδική του ηλικία ο John Lennon μαζί με την θεία του την Mimi από το 1945 έως το 1963.
Η Ono ανέφερε ότι την έπνιγε να βλέπει την κρεβατοκάμαρα του συζύγου της, εκεί που ο ίδιος ονειρευόταν ως έφηβος. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας ο Lennon συμμετείχε και στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο του Dovedale και βρέθηκε ένα χειρόγραφο βιβλίο στο οποίο εξακολουθεί να υπάρχει μια καταχώρηση του ονόματος του, της διεύθυνσης του και της ημερομηνίας γέννησής του.
Η Ono που δέχτηκε μια εγκάρδια υποδοχή από τους μαθητές του σχολείου, εξέτασε μερικές από τις εγκαταστάσεις του κέντρου των παιδιών, συμπεριλαμβανομένου και ενός πιάνο που η ίδια είχε δωρίσει για τα παιδιά, αφότου το είχε δει πρώτα να φιγουράρει στην ταινία Big με τον Tom Hanks. Η Yoko συγκινημένη δήλωσε: <Κάθε φορά που έρχομαι εδώ και πηγαίνω στο δωμάτιο του John, πνίγομαι, γιατί ξέρω πως μέσα σε έναν τόσο μικρό χώρο ονειρευόταν όλο τον κόσμο και αυτά που πρόκειται να κάνει. Είμαι σίγουρη ότι ήξερε τι θα έκανε υποσυνείδητα.> Ο αξέχαστος μουσικός που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη το 1980, θα γιόρταζε το 70ο έτος της ηλικίας του στις 9 Οκτωβρίου.
Η Ono φορώντας ένα άσπρο καπέλο και πίσω από φιμέ τζάμια είπε πως δεν της φαινόταν πως έχουν περάσει 30 χρόνια από το χαμό του συζύγου της, αντιθέτως της φαινόταν σαν χθες που ήταν μαζί της.
Πηγή φωτογραφίας: topnews.in
Πηγή φωτογραφίας: blog.showclix.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...