Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Άκαρπη απέβη η συνάντηση των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου με τους αυτοκινητιστές που δήλωσαν ότι...
θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά το πρόβλημα ανεφοδιασμού της αγοράς. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσουν οι έμποροι, ώστε να μεσολαβήσουν για προσωρινή αναστολή εφαρμογής του νόμου και των κινητοποιήσεων.
Παρέμβαση στον πρωθυπουργό πρόκειται να ζητήσουν οι έμποροι, προκειμένου να θέσουν το πρόβλημα των μεταφορέων και της τροφοδοσίας της αγοράς και να προτείνουν λύσεις όπως η προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου με την ηγεσία της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, απέβη άκαρπη, καθώς οι μεταφορείς άκουσαν με προσοχή το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον εφοδιασμό της αγοράς, αλλά δεν δεσμεύθηκαν για οποιαδήποτε είδους αναστολή των κινητοποιήσεων και αύριο θα συνεδριάσουν οι εννέα πρόεδροι των σωματείων της χώρας:
"Προχωρούμε δυναμικά. Θέλουμε η Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημά μας", ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος, μετά το τέλος της συνάντησης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η αγορά και προειδοποίησε για ολική καθίζηση, εάν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις:
"Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να απελευθερώσουμε τους δρόμους και όχι το επάγγελμα των μεταφορέων" τόνισε ο Β.Κορκίδης ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα ασκήσει πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.
Έτσι τα φορτηγά παραμένουν στους δρόμους, παραταγμένα και χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ η ένταση που σημειώθηκε το πρωί στα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης όταν επιταγμένα βυτιοφόρα βγήκαν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας που τα συνόδευσε μέχρι τα διόδια των Μαλγάρων, όπου οι αυτοκινητιστές απειλούσαν ότι θα τα αποκλείσουν.
Φορτηγά, παραμένουν επίσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην έξοδο της Λαχαναγοράς, στη Γέφυρα και το Δερβένι, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...