Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Κόλαφος για το YouTube απόφαση γερμανικού δικαστηρίου


Ο Frank Peterson, συνθέτης και παραγωγός της Sarah Brightman, προσέφυγε πριν από λίγο καιρό στη γερμανική δικαιοσύνη, κατηγορώντας τοYouTube για δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Με λίγα λόγια, ο Peterson έκανε μήνυση...
στο YouTube επειδή κάποιοι χρήστες ανέβασαν video clips της Sarah Brightman και/ή αποσπάσματα από τις συναυλίες της.
Το δικαστήριο καταδίκασε τελικά το YouTube, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του Peterson περί παραβίασης της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η γνωστή αναφορά του YouTube "πρέπει να έχετε τα δικαιώματα του υλικού που ανεβάζετε" δεν είναι αρκετή για να απαλλάξει την υπηρεσία από κάθε ευθύνη. Η Google θα πρέπει τώρα να πληρώσει αποζημίωσηγια τα clips της Brightman, ωστόσο όλα θα κριθούν στο εφετείο, καθώς η εταιρεία είναι αποφασισμένη να ασκήσει έφεση.
Ο Arnd Haller, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Google Γερμανίας, είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου παραβλέπει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Απομένει να δούμε αν το επιχείρημα αυτό είναι αρκετό για να απαλλάξει τη Google στο εφετείο.


PC Magazine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...