Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πώς χάσαμε επένδυση 15 δισ. στον Πάτροκλο

Λιβανέζος επιχειρηματίας ήταν έτοιμος να κάνει επένδυση στο νησάκι Πάτροκλος ύψους 15 δισεκατομμυρίων, αλλά το σχέδιο κόλησε στη γραφειοκρατία.
Ο Antoine Maalouf, με την εγγύηση της πάμπλουτης...
Ντονατέλα Βερσάτσε είχε έρθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση το 2008, ώστε να αγοράσει τον Πάτροκλο για να τον κάνει πολυτελές θέρετρο με ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα, καζίνο, spa και γκολφ. Επρόκειτο για μία επένδυση ολκής που θα έδινε δουλειά σε πολύ κόσμο και θα απέφερε στο κράτος κέρδη και προβολή στη χώρα.
Ωστόσο το σχέδιο κόλλησε στην ελληνική γραφειοκρατία, παρά τη διαβεβαίωση της τότε υπουργού Φάνης Πάλλη Πετραλιά ότι το κράτος θα βοηθούσε. Σήμερα ο επιχειρηματίας σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Ισοτιμίας”, ενδιαφέρεται ακόμη να αγοράσει το ιδιωτικό νησί και να προχωρήσει στα σχέδιά του – με μικρότερη τιμή γιατί σήμερα η διαπραγματευτική μας δυνατότητα έχει περιοριστεί βέβαια.
Σημειώνεται ότι για να γίνει τέτοια επένδυση πρέπει να πέσουν υπογραφές από πεντε υπουργεία και πρέπει ο επιχειρηματιας να έχει γαϊδουρινή υπομονή και επιμονή.
Περισσότερο μάλιστα που στο νησάκι υπάρχει ελληνιστικό κτίσμα που εμπλέκει και την αρχαιολογική υπηρεσία – πράγμα βέβαια που δεν στάθηκε εμπόδιο σε μεγάλα έργα μέσα στην πρωτεύσουσα (μετρό κ.α.) που βρίσκονται πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους μεγαλύτερης αξίας, χωρίς να έχει διαταραχθεί η εικόνα των χώρων αυτών.


newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...