Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Οι 5 αιτίες της γυναικείας απιστίας

Μία καλή ερώτηση είναι για ποιο λόγο απατούν οι γυναίκες. Ίσως όμως η καλύτερη ερώτηση είναι... γιατί οι άντρες το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι;
Όπως επισημαίνουν επιστήμονες, οι άντρες δεν μπορούν καν να διανοηθούν ότι η σύντροφός τους είναι άπιστη.
Πολλοί αποδίδουν τη γυναικεία απιστία στο γεγονός ότι...
εκείνη αποφεύγει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της σε κάποια προβλήματα που βλέπει στη σχέση της, ενώ οι άντρες ποτέ δεν αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Οι μελετητές έδωσαν πέντε συγκεκριμένες αιτίες, όπως τις δημοσιεύουν οι California Psychics, στις οποίες βασίζεται η γυναικεία απιστία, προκειμένου οι άντρες να είναι υποψιασμένοι όταν βλέπουν τα πρώτα σημάδια.


1. Εκδίκηση


Πολλές γυναίκες δικαιολογούν την απιστία τους, λέγοντας πως «δεν πειράζει» γιατί και ο σύντροφός τους είναι άπιστος. Ωστόσο, πολλές ωθούνται στην απιστία για να εκδικηθούν τον επίσης άπιστο σύντροφο, ώστε κάνοντας ό,τι κάνει κι εκείνος να τον πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Πολλές φορές εκδικούνται όχι μόνο την απιστία του αλλά την αποτυχία του να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του απέναντί της.


2. Ενθουσιασμός


Σύμφωνα με μελέτες, το 50% των ανδρών που απατούν, βρίσκονται σε ευτυχισμένες σχέσεις. Όσον αφορά στις γυναίκες, το ανάλογο ποσοστό φτάνει στο 36%.


Οι ειδικοί αποδίδουν τη συγκεκριμένη απιστία στον ενθουσιασμό που αισθάνεται η γυναίκα για το «κυνήγι» που της προσφέρει ο νέος άντρας. Κοινώς... δεν είναι και τόσο ευτυχισμένες τελικά με τον σύντροφό τους.


3. Δικαίωση


Οι γυναίκες αισθάνονται ότι δικαιούνται την ευτυχία, τον σεβασμό, την όμορφη σχέση. Όταν πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους δεν αντεπεξέρχεται στις προσδοκίες τους και τις αδικεί, τότε καταφεύγουν στην απιστία. Από τις ερωτηθείσες, ποσοστό 90% δήλωσε πως απάτησαν γιατί είχαν το δικαίωμα να το κάνουν και δεν αισθάνθηκαν και καμία ενοχή.


Επιπλέον, επιστήμονες λένε πως η γυναικεία απιστία δεν είναι μία απερίσκεπτη πράξη, αλλά αντιθέτως αποτέλεσμα πολύωρης σκέψης και οργανωμένου σχεδίου. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, οι γυναίκες είναι καλύτερες στο παιχνίδι της απιστίας γιατί λένε καλύτερα ψέματα και δεν πιάνονται.


4. Βιολογικοί λόγοι


Χρόνια ακούμε τη φράση: «Ε, άντρας είναι, τι θα κάνει», αποδίδοντας την αιτία της απιστίας σε βιολογικούς λόγους. Στη σύγχρονη εποχή, βιολογικούς λόγους επικαλούνται και οι γυναίκες. Το βλέπουν ως πράξη επαναστατική, που τις εισάγει στη σύγχρονη εποχή και τις κάνει ισοδύναμες με τους άντρες. Ό,τι κάνει εκείνος, μπορεί άνετα να το κάνει και εκείνη με την ίδια ακριβώς δικαιολογία!


5. Μεταβατικό στάδιο


Τρόπος για να διαλύσει μία γυναίκα μία ήδη αποτυχημένη σχέση είναι να βρει έναν καινούργιο σύντροφο. Ξεκινά τη γνωριμία με αυτόν, απατά τον σύντροφό της, επιβεβαιώνει ότι έχει μία νέα σχέση και χωρίζει.


Οι στατιστικές δείχνουν ότι περισσότερο από 50% των άπιστων γυναικών παίρνουν διαζύγιο, κάτι που σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι και αυτό που επιθυμούν βαθιά μέσα τους.


Με λίγα λόγια οι γυναίκες είναι συναισθηματικά όντα, με ανάγκες, επιθυμίες, πειρασμούς και λάθη. Κάθε άντρας που αγνοεί αυτές τις αλήθειες, αγνοεί επίσης και τις παρακλήσεις της για βοήθεια, με αποτέλεσμα να μείνει τελικά μόνος σε μία διαλυμένη σχέση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...