Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤ: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο»

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση του ελλείμματος και του χρέους της, δήλωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ.
Όπως μετέδωσε το Reuters, σε ομιλία που θα εκφωνήσει στην Στουτγάρδη, ο Σταρκ προειδοποίησε ότι...
η διατήρηση των επιτοκίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενέχει κινδύνους για τις αγορές χρήματος και θα μπορούσε να αποθαρρύνει τη μείωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους.
«Η ΕΚΤ θα παραμείνει προσηλωμένη στην πολιτική της σταδιακής και προσεκτικής απόσυρσης των μη συμβατικών μέτρων.
Σε καμία περίπτωση, τα μέτρα που βρίσκονται ακόμη σε εφαρμογή δεν θα διατηρηθούν περισσότερο από ό,τι χρειάζεται για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών στην ευρωζώνη», δήλωσε.
Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ ανέφερε επίσης ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, που αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τα 63 δισ. ευρώ, δεν θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό, καθώς έχει επαναπορροφηθεί η ρευστότητα.
«Επιπλέον το πρόγραμμα είναι προσωρινής φύσεως», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, ο Σταρκ προειδοποιεί – μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα – ότι οι συναλλαγματικές διαφορές μεταξύ των χωρών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εξελιχθούν σε έναν νομισματικό πόλεμο και τονίζει πως χρειάζεται καλύτερος συντονισμός για την εξομάλυνσή τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...