Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εξώδικα για "φέσι" σε ΟΤΕ και ΔΕΗ

Αδυναμία να αποπληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ παρουσιάζει το 12% των ελληνικών νοικοκυριών. Διπλάσιο και συγκεκριμένα 25% είναι το ποσοστό των νοικοκυριών που παρουσιάζει δυσκολίες σε ό,τι αφορά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.
Η διοίκηση του ΟΤΕ, όπως επισημαίνεται σε...
δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", αποφάσισε να αναλάβει δράση, και ακολουθώντας την τακτική εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στέλνει εξώδικα σε πελάτες που χρωστάνε και ποσά μικρότερα των 80 ευρώ.
Στο μεταξύ, οι Έλληνες πολίτες, που άλλοτε κατείχαν την πρωτιά μεταξύ των Ευρωπαίων στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, έχουν μειώσει τους λογαριασμούς τους κατά μέσο όρο σε ποσοστό 20%.
Οι πολίτες που καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή τους εξοφλούν με δόσεις και ευκολίες πληρωμής έχουν αυξηθεί κατά 20%, συγκριτικά με πέρυσι.
Αυξάνεται επίσης ο αριθμός εκείνων των πολιτών, οι οποίοι εγκαταλείπουν εντελώς τη σταθερή τηλεφωνία και στρέφονται αποκλειστικά στην κινητή. Μάλιστα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 19% των εγχώριων νοικοκυριών έχει πράξει αναλόγως.
Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ, από τα 6,5 εκατομμύρια λογαριασμών που εκδίδονται ετησίως, το 12 περίπου τοις εκατό εξοφλείται με καθυστέρηση είτε δεν πληρώνεται καθόλου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα στην περιοχή της Μακεδονίας, όπου αγγίζει το 15%, ενώ ειδικά στο Κιλκίς φτάνει μέχρι και το 20%.
Οι βασικοί λόγοι που ωθούν τα νοικοκυριά να αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς είναι κυρίως η οικονομική ανέχεια εξαιτίας της κρίσης, η οποία έχει πλήξει ιδιαίτερα τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά το κλίμα "ανταρσίας" που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...