Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εξαπλώνεται η επιδημία

Πέντε κρούσματα χολέρας εντοπίστηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς, ανέφεραν Αϊτινοί αξιωματούχοι και στελέχη της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας η οποία έχει στοιχίσει ήδη πάνω από 200 ζωές.
"Έχουμε επιβεβαιώσει πέντε κρούσματα στο Πορτ-ο-Πρενς. . .
διαγνώστηκαν και απομονώθηκαν ταχύτατα", δήλωσε η εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ Ίμογκεν Ουόλ, επικαλούμενη πληροφορίες από τις Αϊτινές υγειονομικές αρχές.
Μάλιστα, είναι τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα από το ξέσπασμα της επιδημίας.
Η Ουόλ τόνισε ότι οι πέντε ασθενείς προσβλήθηκαν από την ασθένεια στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ξέσπασμα, Αρτιμπονίτ, βόρεια της πρωτεύουσας, και κατόπιν ταξίδεψαν στο Πορτ-ο-Πρενς, όπου εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα.
"Δεν πρόκειται για νέα τοποθεσία μόλυνσης", σημείωσε η Ουόλ, προσθέτοντας ότι η παρακολούθηση και τα μέτρα επιφυλακής έχουν ενταθεί στο Πορτ-ο-Πρενς, όπου 1,3 εκατ. άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς μετά το σεισμό που σάρωσε την πόλη την 12η Ιανουαρίου.
Μέχρι τώρα 220 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ πάνω από τρεις χιλιάδες νοσηλεύονται.
Οι περισσότεροι θάνατοι (194) έχουν καταγραφεί στην περιοχή Αρτιμπονιτέ βόρεια και οι υπόλοιποι στο κέντρο της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο από τον υπουργό Υγείας, Γκάμπριελ Τιμοτέ.
Σύμφωνα με γιατρούς των νοσοκομείων της περιοχής Αρτιμπονιτέ "δεν μπορεί να συνεχίσει η θεραπεία των ατόμων που έχουν προσβληθεί με χολέρα στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται και ασθενείς με διάφορες άλλες νόσους γιατί η χολέρα θα επεκταθεί ανεξέλεγκτα. Χρειάζονται ειδικά κέντρα νοσηλείας της συγκεκριμένης αυτής νόσου".
Όπως διαβεβαίωσαν τοπικοί ιατροί, η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σϋνορα της Ισπανίας υποσχέθηκαν να εγκαταστήσουν ένα μεταφερόμενο νοσοκομείο στο Σεν Μαρκ όπου θα μεταφερθούν όλοι οι ασθενείς με χολέρα.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...