Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Όταν ένας άνδρας κλαίει...

Οι γυναίκες κλαίνε, οι άνδρες δακρύζουν. Οι άνδρες δεν κλαίνε. Κι άλλα παρεμφερή, σχεδόν ρατσιστικά, σχετικά με τη σχέση του άνδρα με τα δάκρυα. Κι όμως οι άνδρες κλαίνε, έστω δακρύζουν κι ο καθένας έχει τον τρόπο του και το στιλ του.
Το cosmopolitan.com αποκαλύπτει την προσωπικότητα του...
κάθε άνδρα από τον τρόπο που δακρύζει.
Ποτέ μπροστά σε γυναίκα
Αυτά που λέγαμε. Οι άνδρες δεν κλαίνε. Έτσι τους μεγάλωσαν, έτσι έμαθαν, έτσι ζουν. Δεν δακρύζουν ούτε από χαρά μπροστά σας γιατί ντρέπονται. Τα μόνα συναισθήματα που έμαθαν απλόχερα να επιδεικνύουν είναι ο θυμός τους και ο ερεθισμός τους. Αυτοί οι άνδρες αν και είναι ευαίσθητοι, χρειάζονται τη στήριξη μίας γυναίκας και την ενθάρρυνσή της ώστε να γίνει ευάλωτος κάποιες φορές και μπροστά της. Αν τον βλέπετε σκεφτικό και σιωπηλό, απλώς ρωτήστε τον τι του συμβαίνει. Επιμείνετε αν δεν αρχίσει εν μία νυκτί να σας αποκαλύπτεται. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Όσο σας εμπιστεύεται περισσότερο, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρει κάποια στιγμή να σας ανοίξει την ψυχή του.
Υπομένει στωικά
Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά αυτός ο τύπος άνδρα προτιμά να αφήσει τα δικά σας συναισθήματα να εκδηλωθούν, ώστε όποια κι αν είναι η αντίδρασή σας να σας στηρίξει και να σας προστατεύσει και στη συνέχεια σκέφτεται τον εαυτό του και τα δικά του συναισθήματα. Αυτοί οι άνδρες δεν θα δακρύσουν ΠΟΤΕ μπροστά σας γιατί έχουν μάθει να ελέγχουν συναισθήματα και καταστάσεις. Άρα θα τα αντιμετωπίζει όλα με ψυχραιμία.
Αυτός ο άνδρας έχει πρόβλημα εκδήλωσης κάθε συναισθήματος. Για να σας ανοιχθεί κόψτε του τη φόρα, πείτε του ότι σας φαίνεται σέξι όταν ένας άνδρας «ρίχνει τα όπλα του» και αφήνεται, έτσι ίσως αρχίσει να χαλαρώνει και να σας παραδοθεί. Μην περιμένετε φυσικά ούτε δάκρυα ούτε δράματα... τουλάχιστον μπροστά σας.
Δάκρυα οργής
Όταν όλα δεν πάνε όπως τα έχει προγραμματίσει, όταν του φαίνονται όλα τραγικά και αισθάνεται στο χείλος του γκρεμού, ξεσπά σε δάκρυα. Μην πέσετε στην παγίδα. Δεν κλαίει από ευαισθησία, αλλά από νεύρα κι εγωισμό. Δεν έχει άλλον τρόπο να ξεσπάσει κι έχει μάθει ότι αυτός είναι ο καλύτερος.
Ο καλύτερος τρόπος για να τον χειριστείτε είναι να αγνοήσετε τα παιδιάστικα ξεσπάσματά του, αλλά δείξτε του ότι συμμερίζεστε το πρόβλημά του. Αν δείτε ότι η κατάσταση συνεχίζεται, προτείνετέ του να επισκεφθεί έναν ειδικό που θα τον βοηθήσει να χειριστεί τις αντιδράσεις του.
Δεν ντρέπεται να κλάψει μπροστά σας
Κρατήστε τον! Ναι, όπως το ακούτε. Αν βρείτε άνδρα που δακρύζει μπροστά σας, δεν τον αφήνετε να φύγει με ΤΙΠΟΤΑ! Είναι συνειδητοποιημένος άνδρας χωρίς κόμπλεξ. Ξέρει πώς να επικοινωνεί, γνωρίζει τι ακριβώς αισθάνεται και δεν έχει πρόβλημα να σας το δείξει είτε με λόγια είτε με πράξεις. Επειδή γνωρίζει σε βάθος τα συναισθήματά του θα μπορεί εύκολα να διαγνώσει και τα δικά σας, οπότε με αυτόν τον τύπο άνδρα γλιτώνετε τα λόγια. Αν πάλι δείξει κάποια δυσκολία αντίληψης, με μεγάλη ευγένεια, ειλικρίνεια και διακριτικότητα μπορείτε να του το εκφράσετε και θα σας καταλάβει αμέσως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...