Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Φοροφυγάς ο Μπερλουσκόνι;

Η εισαγγελία της Ρώμης άνοιξε έρευνα για φοροδιαφυγή εις βάρος του προέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του γιου του Πιερσίλβιο και πολλών διευθυντών του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset, μετέδωσαν την Παρασκευή (15/10), τα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η εισαγγελία άνοιξε την...
έρευνα αυτή στο πλαίσιο της δίκης που διεξάγεται στο Μιλάνο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ομίλου Mediaset, ο οποίος είναι ύποπτος φορολογικής απάτης στους λογαριασμούς της Rti 100% θυγατρικής της Mediaset, μεταξύ 2003-2004. Η έδρα της Rti βρίσκεται στη Ρώμη.
Στη δίκη αυτή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ήδη κατηγορούμενος για φορολογική απάτη.
Οι εργασίες της δίκης έχουν διακοπεί εν αναμονή απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου -η οποία έχει προβλεφθεί για τα μέσα Δεκεμβρίου- επί του διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, το οποίο χορηγεί ποινική αμνηστία σε ανώτατους κυβερνητικούς λειτουργούς κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της κυβέρνησης.
Η Mediaset, ιδιοκτησία της Fininvest του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατέγραψε αύξηση 33,7% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2010, τα οποία ανήλθαν σε 241,6 εκατομμύρια ευρώ.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...