Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Ιδανική χώρα για όσους πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω είναι η Νέα Ζηλανδία

Πως θα σας φαινόταν εάν το αλκοόλ πωλείτο πιο φτηνά από το εμφιαλωμένο νερό; Εαν είστε και λίγο εθισμένοι σίγουρα φαντάζει υπέροχο. Αυτό λοιπόν το παράδοξο είναι πραγματικότητα στη Νέα Ζηλανδία όπου οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη...
δημόσια υγεία καθώς όλο και περισσότεροι πίνουν συστηματικά.
Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Οτάγκο παρατήρησαν ότι το κρασί κοστίζει 62 σέντ σε σύγκριση με το εμφιαλωμένο νερό των 250ml που κοστίζει 67 σεντ.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medical Journal της Ν. Ζηλανδίας, διαπίστωσε επίσης ότι η σχετική τιμή του αλκοόλ είχε πέσει κατακόρυφα κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς οι μέσοι μισθοί αυξήθηκαν.
"Αυτό που αναφέρει η ανάλυσή μας είναι ότι το αλκοόλ είναι ίσως το πιο φθηνό ναρκωτικό στη Ν. Ζηλανδία και η ανησυχία μας είναι έκδηλη για αυτό", είπε ο καθηγητής Νίκ Γουίλσον.
Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο το φθηνό αλκοόλ είναι υψηλός δείκτης προώθησης του αλκοολισμού στους νέους αυξάνοντας τις επιπτώσεις στην υγεία τους.
Ο κορεσμός στη παραγωγή σταφυλιών στη χώρα έχει οδηγήσει στη πτώση της τιμής τα τελευταία χρόνια στη προσπάθεια των παραγωγών να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...