Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ρεκόρ συμμετοχής στο Μαραθώνιο

Μέρες Ολυμπιακών Αγώνων θα θυμίζει αυριο η Αθήνα. Στις 9 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για τον 28ο Μαραθώνιο που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνια απο τη Μάχη του Μαραθώνα. Η άφιξη των πρώτων μαραθωνοδρόμων αναμένεται γύρω στις 11.00 στο Καλλιμάρμαρο.
Κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να...
κερδίσουν μια θέση στο βάθρο του νικητή. Εκτός όμως απο αυτούς θα πάρουν μέρος προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής, καθώς επίσης και πρέσβεις ξένων χωρών στην Αθήνα. Οπως αναφέρει το Βήμα, μεταξύ τους θα είναι η Κάθριν Σουίτσερ που καθιέρωσε πρώτη τον γυναικείο μαραθώνιο δρόμο. Ακόμη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ, ο πρίγκιπας της Σερβίας Φίλιππος, μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Μίχαελ Λίνχαρτ, καθώς και ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Πέτερ Χέιλ.


Στη διαδρομή των 10.000 μέτρων θα τρέξουν μεταξύ άλλων ο Στέφανο Μπαλντίνι, χρυσός μαραθωνοδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ο Αμπέλ Αντόν που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αθήνας το 1997 και ο Βρετανός Ρον Χιλ που είχε κερδίσει το χρυσό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1969. Το παρών θα δόσουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο πρέσβης της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, επικεφαλής της οργάνωσης Αction Αid.


Η Τροχαία προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 9 το πρωί έως τις 17.30, στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος-οδός Μαραθωνοδρόμων-Τύμβος Μαραθώνα-οδός Μαραθωνοδρόμων-Λ. Μαραθώνος-Λ. Μεσογείων-Μιχαλακοπούλου-Φειδιππίδου - Λ. Β. Σοφίας-Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...