Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κάντε στριπτίζ, όχι προσευχές

Η ερώτηση της δημοσκόπησης του Public Policy Polling στις ΗΠΑ ήταν πολύ απλή. "Τι θα προτιμούσατε να κατασκευαστεί κοντά στο Ground Zero, ένα τζαμί η ένα κλαμπ στριπτίζ;".
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε η
απάντηση στην έρευνα. Όσο αφορά τους Ρεπουμπλικάνους ερωτηθέντες μόλις το 4% δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός τζαμιού δύο τετράγωνα από την περιοχή, ενώ το 21% είπε ότι δε θα είχε πρόβλημα με τη δημιουργία ενός κλαμπ στριπτίζ.
Οι δημοκρατικοί, όντως ποιο ανοιχτόμυαλοι και σαφώς επηρεασμένοι από τις δηλώσεις Ομπάμα που συμφωνεί με την ανέγερση του τζαμιού, επέλεξαν 49% από αυτούς την ανέγερση του τζαμιού ενώ 33% την δημιουργία ενός κλάμπ στριπτίζ.
Όσο αφορά τους ανεξάρτητους το 34% προτιμά τζαμί, ενώ το 28% κλάμπ στριπτίζ.
Είναι απορίας άξιο πως σε ένα τόσο ιερό χώρο όπως είναι το "Σημείο 0" οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι είναι καλύτερα να δημιουργηθεί ένα στριπτιτζάδικο από ότι ένα ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο.
Κατά τι διάρκεια της συζήτησης για την οικοδόμηση ή όχι του τζαμιού πολλά μέσα ενημέρωσης σημείωναν ότι η περιοχή είναι "ιερή" και πρέπει να έχει λιγότερα καταστήματα.
Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει αναφέρει η Νίου Γιόρκ Ντέιλι Νίους καθώς τρία τετράγωνα από το σημείο 0 έχουν καταμετρηθεί 17 πιτσαρίες, 18 υποκαταστήματα τραπεζών, 11 μπάρ, 10 καταστήματα υποδημάτων, 17 κομμωτήρια. Υπογραμμίζεται επίσης ότι δυο τετράγωνα από το Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κάποτε ήταν το κλάμπ στριπτιζ "Pussycat Lounge".
Προς τη λοιπόν αυτή η ισλαμοφοβία; Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θεωρούν το τζαμί ειδικά σ’ εκείνη την τοποθεσία ένα είδος πρόκλησης. Προφανώς, εμμέσως το συνδέουν με το γεγονός ότι η τρομοκρατική επίθεση έγινε στο όνομα του Ισλάμ, αλλά καθοριστικό ρόλο παίζει και η εντύπωσή τους ότι στους κόλπους του Ισλάμ βρίσκει εύφορο έδαφος ένας επιθετικός εξτρεμισμός.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...