Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Εξαπατούσαν τράπεζες

Υπόθεση καλοστημένης απάτης εναντίον τράπεζας στον Πειραιά, εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων την περασμένη Πέμπτη, ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 50χρονος ημεδαπός που φέρεται να ξάφριζε τις
καταθέσεις πελατών, χρησιμοποιώντας πλαστά βιβλιάρια και πλαστές ταυτότητες.
Δικογραφία σχηματίστηκε ακόμα και εναντίον ημεδαπής και ενός ημεδαπού ηλικίας 50 ετών, με την κατηγορία της «Πλαστογραφίας», «Απάτης κατά συναυτουργία κατ΄εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα», «απόπειρας απάτης», «ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης» και «απλής συνέργεια σε πλαστογραφία και απάτη».
Ειδικότερα, οι δράστες φέρονται να εξαπατούσαν υπαλλήλους κεντρικού καταστήματος τράπεζας στον Πειραιά, μεταφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά από λογαριασμό ημεδαπής πελάτισσας της τράπεζας, σε λογαριασμό που άνοιξαν πρόσφατα, χρησιμοποιώντας πλαστά δελτία ταυτότητας.
Είχε μάλιστα ενημερώσει νωρίτερα ο εγκέφαλος της υπόθεσης τους τραπεζικούς υπαλλήλους ότι ένας από αυτούς θα μετέβαινε ξανά στο κατάστημα, προκειμένου να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό στον οποίο φαινόταν συνδικαιούχος.
Και πράγματι, το μεσημέρι της ίδια ημέρας ο συλληφθείς μετέβηκε εκ νέου στη τράπεζα και με τη χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας πραγματοποίησε ανάληψη ποσού 60.000 ευρώ. Επί τόπου έγινε και η σύλληψή του από την αστυνομία.
Από την έρευνα - προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς από κοινού με τους συνεργούς του, είχαν μεταβεί νωρίτερα στην τράπεζα και αφού παρουσίασαν την συγκατηγορούμενη ως κάτοχο δύο τραπεζικών λογαριασμών, μετέφεραν χρηματικό ποσό από τους δύο λογαριασμούς, ύψους 471.109 ευρώ σε άλλο λογαριασμό, ενώ έκαναν ανάληψη 20.000 ευρώ.
Επιπλέον, ο ημεδαπός είχε εκδώσει και δεύτερο πλαστό Δελτίο Ταυτότητας, με το οποίο είχε προβεί σε ανάληψη χρηματικού ποσού 4.000 ευρώ από άλλο λογαριασμό ημεδαπού δικαιούχου.
Η ζημιά που προκλήθηκε στην τράπεζα από τη δράση των ανωτέρω ανέρχεται στο ποσό των 80.000 ευρώ, ενώ η επαπειλούμενη ζημία θα ανερχόταν στο ποσό των 390.000 Ευρώ.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και ένα βιβλιάριο καταθέσεων. O συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.




news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...