Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ο Βαλβέρδε δεν ανησυχεί για τις χαμένες ευκαιρίες

Δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ότι το σπουδαίο είναι ότι οι παίκτες του δημιούργησαν ευκαιρίες. Αναφέρθηκε στην επιλογή του Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης και στάθηκε και σε αυτά που δεν θα ήθελε να ξαναδεί στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαλβέρδε:



- Για το πως νιώθει να νικά η ομάδα του, μετά να χάνει πέναλτι και μετά να βλέπει άγχος στους παίκτες του:


«Πως νιώθω; Τότε ή τώρα; Τώρα καλά. Τότε δεν μπορείτε να φανταστείτε. Είχαμε την ευκαιρία να καθαρίσουμε πολύ νωρίτερα τον αγώνα. Ομως ήρθαμε στο ματς με πολύ σεβασμό στον αντίπαλο. Ξέραμε πως παίζει με δύναμη και ένταση και ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Πετύχαμε το γκολ. Φαινόταν πως είχαμε αφήσει τους επιθετικούς μπροστά. Το ματς παιζόταν από το ένα τέρμα στο άλλο. Είναι μία από τις στιγμές που περνάει πολύ δύσκολα ο προπονητής».


- Για το τι δεν θέλει να ξαναδεί στον Ολυμπιακό:


«Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Με πολλή ένταση και δύο γκολ. Ολα καλά μέχρι εκεί. Μετά έπεσε ο ρυθμός. Προς το τέλος ττου α' μέρους δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στην αρχή. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έκανε τόσες πολλές ευκαιρίες ενώ προερχόταν από τα παιχνίδια με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που έκανε πολλές ευκαιρίες. Εμείς κάναμε πολλές ευκαιρίες και μετά το 2ο γκολ ήμασταν πιο ήσυχοι».


- Για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους παίκτες που μένουν εκτός αποστολής αλλά και για την αντίδραση του Μήτρογλου:


«Είναι φυσιολογικό. Είναι παίκτες. Είναι αθλητές. Πάντα θέλουν να μετέχουν στις αποστολές. Πάντα θέλουν να παίζουν. Υπάρχουν στιγμές που μπορούν να θυμώσουν. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο αλλά να είναι πάντα μέσα στα όρια. Το ποιοι θα παίξουν εξαρτάται από τις ανάγκες ενός αγώνα. Αλλες, θ' αγωνίζονται κάποιοι άλλοι και άλλες, διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Οπως έγινε σήμερα με τον Μιραλάς που έπαιξε και έτσι έμεινε εκτός ο Πάντελιτς».


- Για το ποιά είναι η σύγκριση της 11αδας με Μιραλάς σε σχέση με αυτήν με Πάντελιτς:


«Ο Πάντελιτς είναι ένας παίκτης πιο στατικός. Παίζει πιο πολύ στον χώρο του. Στην περιοχή. Ο Μιραλάς είναι ένας παίκτης με πιο πολύ κίνηση. Ανοίγεται στ' άκρα. Είναι πολύ γρήγορος. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα που πιέζει πολύ. Ξέραμε πως χρειαζόμασταν τον Μιραλάς για ν' αξιοποιήσει κάποια κενά που θ' ανέκυπταν. Αν παίζαμε με άλλον αντίπαλο που έπρεπε απλώς να κάνουμε ευκαιρίες, εισβάλλοντας στην περιοχή τους θα διαλέγαμε τον Πάντελιτς ή τον Μήτρογλου».


- Για την διακοπή και το εάν προβληματίζεται για τ' ότι θα λείψουν οι διεθνείς, τώρα που έχει βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός:


«Εξαρτάται από το πως θα παίξουμε στην Ξάνθη. Αν παίξουμε καλά».


- Για τα νεύρα του Τοροσίδη:


«Επηρεάστηκε από το ματς. Οταν νικάς και ξαφνικά δέχεσαι μία κάρτα είναι δύσκολο. Δεν ήμουν όμως μπροστά. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Η αλήθεια πως σκέφτηκα να τον αλλάξω γιατί είδα πως κινδύνευε. Είδα όμως μετά πως ηρέμησε και τον άφησα μέσα».


- Για το γεγονός ότι γίνονται πολλές ευκαιρίες και δεν μπαίνουν ανάλογα γκολ:


«Πιστεύω ότι είναι καλό αυτό. Αυτό σημαίνει πως κάνουμε ευκαιρίες. Με τον Αστέρα στο α' μέρος βάλαμε ένα γκολ. Σήμερα βάλαμε πιο πολλά. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να κάνεις το παιχνίδι σου. Σίγουρα μας ανησυχεί ότι δεν κάνουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες γκολ, όμως το σπουδαίο είναι να έχουμε ευκαιρίες».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...