Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αλογοσκούφης: “Όχι εγώ, οι υφυπουργοί”

Καμία αρμοδιότητα δεν είχε στην υπόθεση των ομολόγων υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην εξεταστική επιτροπή την Τετάρτη (20/10).
Ο πρώην υπουργός είπε ότι ...
για θέματα έκδοσης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αρμόδιοι ήταν οι υφυπουργοί και όχι εκείνος και μάλιστα υπ' ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού.
“Ουδεμία αρμοδιότητα ή εξουσία είχα ή μπορούσα να ασκήσω στο συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο δεν είχα καμία γνώση” είπε ο κ. Αλογοσκούφης.
“Το ότι υπήρχε ζήτημα υπερβολικών ενδεχομένως χρεώσεων προμηθειών και ενδεχόμενης υπερτιμολόγησης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από χρηματιστηριακές εταιρείες και τράπεζες προς ασφαλιστικά ταμεία μου έγινε γνωστό εκ των υστέρων: από την ανακοίνωση σχετικών ενεργειών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία εδώ και δεκαετίες λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή, καθώς και από σχετικά δημοσιεύματα του τύπου”, πρόσθεσε.
Τους ισχυρισμούς του επιβεβαίωσε και ο Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος δε δίστασε να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.
“Δεν υπάρχει άλλο κράτος στην ΕΕ και στο δυτικό κόσμο, στο οποίο υπουργοί προηγούμενης κυβέρνησης, να διώκονται με τόση σημασία και τόσο μαζικά”, είπε ο κ. Δούκας.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...