Από ελέγχους του ΕΦΕΤ σχετικά με τη διακίνηση δύο προϊόντων τύπου στιγμιαίας σούπας, που παρασκευάζονται και διακινούνται από την ελληνική επιχείρηση «Unilever-Knorr ΑΒΕΕ», στα οποία περιέχεται πρωτεΐνη αυγού, προέκυψε ότι...
πρόκειται για αλλεργιογόνο συστατικό που δεν αναφέρεται στην επισήμανση των συσκευασιών.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής δύο προϊόντα:
α) Knorr, Κρεμμυδόσουπα, σε πλαστική αεροστεγή διπλή συσκευασία 2 x 60 g, με αριθμό παρτίδας L93150N812 και ημερομηνία λήξης 11/2011
β) Knorr, Σούπα Μινεστρόνε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε πλαστική συσκευασία 2 x 77 g, με αριθμό παρτίδας L93490N812 και ημερομηνία λήξης 03/2011.
Από τους έως τώρα ελέγχους, οι ανωτέρω παρτίδες ενδέχεται να έχουν διακινηθεί και στην ελληνική αγορά. Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.
Καλούνται οι καταναλωτές, που πιθανώς να έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, η απεικόνιση των οποίων φαίνεται παρακάτω, και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην τα καταναλώσουν.
newsbeast.gr