Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Επιμένουν οι Βρετανοί

Αντιμέτωπο με την "ελεγχόμενη" πτώχευση θα έρχεται κάθε κράτος της Ευρωζώνης που βρίσκεται σε κρίση χρέους ή που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη νομισματική πολιτική που καθορίζεται από τους ρυθμούς των βόρειων κρατών, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο της...
βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph.
Το άρθρο επικαλείτει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που υπογράμμισε την ανάγκη οι ιδιώτες επενδυτές να συμβάλλουν σε μία μελλοντική διάσωση. "Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου τα αισθήματα του λαού μας, ο οποίος έχει τη δικαιολογημένη επιθυμία να δεί ότι οι ιδιώτες επενδυτές έχουν πιαστεί στον γάντζο, και όχι μόνο οι φορολογούμενοι" δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.
Σύμφωνα με το άρθρο, μία "ελεγχόμενη" χρεοκοπία με τον τρόπο που καθορίζει συνήθως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Η περαιτέρω ώθηση της χώρας στο φαύλο κύκλο του χρέους με την αύξηση του δημόσιου χρέους από το 115% του ΑΕΠ κατά την έναρξη της "διάσωσης" στο 150% στο τέλος της δοκιμασίας δεν έχει νόημα.
Τα ελληνικά μέτρα επιτρέπουν στις τράπεζες και τα ταμεία να μετατοπίσουν περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ των υποχρεώσεων τους στις κυβερνήσεις της ΕΕ, ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή στο ΔΝΤ, υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου.
Οι Έλληνες πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή λιτότητα, χωρίς να υπάρχει ελάφρυνση του χρέους, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για μία διάσωση των επενδυτών, υποστηρίζει τέλος το άρθρο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κάτι που έχει αντιληφθεί η ελληνική αριστερά.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...