Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κανόνες, διαφάνεια και δικαιοσύνη

Νέος δήμαρχος Αθηναίων που αντιπροσωπεύει τη ολική αλλαγή στο Δήμο της Αθήνας από το 1981 που τον θώκο κατείχαν δήμαρχοι υποστηριζόμενοι από την Νέα Δημοκρατία, είναι ο Γιώργος Καμίνης, που έκανε λόγο για συνάντηση ανθρώπων με διαφορετικές ιδέες αλλά κοινό όραμα την μετατροπή της Αθήνας σε ανθρώπινη πόλη που λειτουργεί με...
κανόνες, διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Η πλήρης δήλωση του Γ. Καμίνη έχει ως εξής:
"Διεκδικήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε την πόλη μας. Κερδίσαμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα. Είναι δική σας νίκη. Των πολιτών της Αθήνας που ελπίζουν και συμμετέχουν. Θέλω να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν στο συνδυασμό μας. Στους πολίτες στις κινήσεις πολιτών και τις πρωτοβουλίες των νέων τους υποψήφιους διαμερισματικούς συμβούλους τους εθελοντές τα κόμματα και τις οργανώσεις τους.
Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους όσων μας ψήφισαν. Θα ανταποκριθούμε ακόμα και στις προσδοκίες εκείνων που δεν μας ψήφισαν. Μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον αυτής της πόλης.
Σας ευχαριστώ θερμά όλους".
Ο Γ. Καμίνης υπογράμμισε πως τις τελευταίες δέκα βδομάδες "συναντηθήκαμε διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ μας με διαφορετικές απόψεις αλλά με έναν κοινό συλλογικό στόχο. Να κάνουμε την Αθήνα χώρο ελευθερίας ευθύνης και αλληλεγγύης, να διασφαλίσουμε όλα εκείνα τα δικαιώματα στην πόλη τα οποία σήμερα προσβάλλονται, να την κάνουμε φιλική ασφαλή και βιώσιμη για όλους. Αυτή την αντίληψη φέρνουμε".
Και συνέχισε:
"Η Αθήνα πρέπει και μπορεί να διοικηθεί με κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης. Απευθυνθήκαμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης. Το ενεργοποιήσαμε και αυτό ενεργοποίησε εμάς. Το κινητοποιήσαμε και εμάς αυτό. Διαμορφώθηκε νέα κοινωνική πλειοψηφία των πολιτών που σκοπεύουν να αλλάξουν τα πράγματα γύρω μας.
Μας προβληματίζει η αποχή. Το μεγάλο στοίχημα είναι η αποχή να μετατραπεί σε κοινωνική συμμετοχή.
Δώσαμε έναν καλό αγώνα χωρίς να υποχωρήσουμε από τις αξίες και την ανθρωπιά μας.
Ο αγώνας μας είχε αποτέλεσμα που πολλοί δίσταζαν ακόμα και να το φανταστούν. Οι πολίτες κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους. Μια νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τη διοίκηση την πρώτη ιανουαρίου. Τις επόμενες μέρες θα ζητήσω να συναντηθώ με τον απερχόμενο δημαρχο ώστε να ενημερωθώ.
Απευθύνομαι με ζέση και θέρμη στους εργαζόμενους του δήμου στον κοιμισμένο γίγατα. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη στα χρόνια που έρχονται. Από αύριο έχουμε πολλά να κάνουμε. Δική μας ευθύνη για το μέλλον είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που λέγαμε. Την πόλη μας. Μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα. Δεν έχουμε τίποτα να φοβόιμαστε παρά μόνο το φόβο για το μέλλον και το άγνωστο".


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...