Κυριακή 15 Μαΐου 2011

3 μυστικά για να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος

Κατά πάσα πιθανότατα, εδώ και κάποιους μήνες οι περισσότερες είχατε μπει σε διαιτητικό mode και τώρα καλοδέχεστε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Πώς θα κρατήσετε όμως μακριά μια για πάντα τα περιττά κιλά;
1...
Ασκηθείτε: έρευνες έχουν δείξει επανηλλειμένως ότι η γυμναστική είναι πολύ πιο σημαντική για τη συντήρηση του ιδανικού μας βάρους, παρά κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Εκτός του ότι σαφώς βοηθάει στην καύση των θερμίδων και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, η ψυχολογική ανάταση που προσφέρει η γυμναστική δεν την προσφέρει καμία άλλη δραστηριότητα.
2. Κρατήστε τον έλεγχο: χωρίς να πάθετε ψύχωση με τα κιλά σας, είναι απαραίτητο να έχετε τον έλεγχο όσων τρώτε. Μια καλή τακτική είναι να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα. Αν παρατηρήσετε ότι έχετε πάρει πάνω από δύο κιλά, είναι η στιγμή για να κινητοποιηθείτε.
3. Αν είχατε βάλει βάρος εξαιτίας στεναχώριας, πίεσης, ανοίας ή κάποιου άλλου αρνητικού συναισθήματος, μη ξεχαστείτε μόνο και μόνο επειδή χάσατε τα κιλά. Το emotional eating είναι ύπουλος εχθρός. Μία καλή τακτική είναι να καταγράφετε τις στιγμές που οδηγήστε στην υπερφαγία και να σκέφτεστε γιατί το κάνετε.


nooz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...