Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

"Η Ευρώπη στραγγαλίζει την Ελλάδα"

Στον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, αποδίδει ο François Bonnet το γεγονός ότι βουλιάζει ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα, καθώς, όπως επισημαίνει, εγκαταλείπεται αβοήθητη.
"Μια χώρα καταρρέει κάτω από...
τα μάτια μας, η Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες, με επικεφαλής το Σαρκοζί και τη Μέρκελ, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθεί. Αντίθετα τη βυθίζουν ακόμα πιο πολύ με κίνδυνο να προκαλέσουν διάσπαση της Ευρωζώνης", αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στο εβδομαδιαίο περιοδικό MARIANNE.
Αναφέρεται στις απεργιακές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη χώρα μας, όπως σημειώνει το tvxs, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τίθεται από τους Ευρωπαίους ιθύνοντες στα πρόθυρα της έκρηξης.
"Ανεργία 18%, 40% των νέων μεταξύ 18 - 24 χρονών χωρίς εργασία, συνταξιούχοι καταδικασμένοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα που μετά από τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Αυτή η άγρια κοινωνική απαξίωση σε τίποτε δεν βοήθησε την ελληνική οικονομία", επισημαίνει.
Η Ευρώπη, σύμφωνα με τον François Bonnet, δείχνει "έτοιμη να συγκατανεύσει σε νέα βοήθεια μέχρι 25 δισεκατομμύρια συμπληρωματικών δανείων υπό την προϋπόθεση ενός νέου προγράμματος λιτότητας, μαζικής πώλησης δημόσιας ιδιοκτησίας, καθώς και νέο κύμα δομικών μεταρρυθμίσεων".
"Κάνουμε σαν να μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της στα επόμενα εικοσιπέντε χρόνια. Κανείς όμως πλέον δεν το πιστεύει και εναπομένει στους Έλληνες να αποφασίσουν την αδυναμία αποπληρωμής του χρέους τους", σημειώνει ο Έλληνας οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, την άποψη του οποίου φιλοξενεί το δημοσίευμα.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...