Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Οι λιγότερο γυμνασμένοι στην Ευρώπη οι Έλληνες!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες κατέχουμε ένα ακόμη αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ, αυτό λιγότερο αθλουμένων κατοίκων της Ευρώπης.
Ειδικότερα,σύμφωνα με...
την κοινοτική δημοσκόπηση από τις 27 χώρες, μόνο το 3% των Ελλήνων,των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνουν ότι αθλούνται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ».
Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορά : Σουηδία (6%), Φιλανδία (7%) και Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.
Σε ό,τι αφορά τον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αθλούνται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου,χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).
Εξάλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν ότι είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 25%.
Τέλος οι Έλληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία της μη άθλησης τους, την έλλειψη χρόνου.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...