Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το παράνομο βατραχοπάζαρο της Σομαλίας

Εν ενεργεία βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος συμμετέχουν παράνομα σε ένοπλες αποστολές φύλαξης εμπορικών πλοίων, που διέρχονται τα στενά του Άντεν, έτοιμοι να...
αντιμετωπίσουν τους Σομαλούς πειρατές.
Παράλληλα με την ευρωπαϊκή αποτρεπτική δύναμη που επιχειρεί στα στενά του Άντεν, λειτουργούν ιδιωτικές εταιρίες που επινοικιάζουν κομάντος σε ναυτιλιακές εταιρίες κάθε φορά που κάποιο από τα πλοία τους πρέπει να διασχίσει τις επικίνδυνες θάλασσες.


Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη τρεις off shore εταιρίες επινοικίασης βατραχανθρώπων που ανήκουν σε ανώτατους αξιωματικούς που πρόσφατα αποστρατεύθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα και μέχρι πρότινος είχαν άμεση εμπλοκή στις επιχειρήσεις της ευρωπαϊκής δύναμης στο Άντεν.


Οι συγκεκριμένες εταιρίες συνεργάζονται με ναυτιλιακές εταιρίες σε εγκληματικές πράξεις, όπως η είσοδος παράνομου οπλισμού στα εμπορικά πλοία και η αποφυγή φορολόγησης.


Στα κρυφά και χωρίς καμία ασφάλιση επινοικιάζουν εν ενεργεία βατραχανθρώπους για πολεμικές αποστολές.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο «Έθνος της Κυριακής», η παράνομη δράση των εταιριών έχει προβληματίσει τα υπουργεία Άμυνας και Ναυτιλίας και έχουν γίνει διάφορες ΕΔΕ, χωρίς ωστόσο να φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...