Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Εσείς απογραφήκατε;

Πολύ καλά και ομαλά εξελίσσεται η διενέργεια της Γενικής Απογραφής, αφού οι κάτοικοι της χώρας χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάζονται με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, τηλεφωνούν στην...
ΕΛΣΤΑΤ ανήσυχοι μήπως τους ξέχασε ο απογραφέας. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέα Β. Γεωργίου, η διαδικασία θα κλείσει οριστικά στις 24 Μαϊου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.


«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες, που συμμετείχαν, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή διενέργεια της Απογραφής και καλούμε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν, να επικοινωνήσουν με τον απογραφέα της περιοχής τους στο τηλέφωνο, το οποίο αναγράφεται στην ειδοποίηση, που τους έχει αφήσει, ή με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 213 135 2138-2140», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.


Σε ό,τι αφορά κατοίκους της χώρας, που αρνήθηκαν να απογραφούν, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε επειδή ήθελαν να απογραφούν σε άλλον τόπο από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους, «κάτι που αντίκειται στον σκοπό της απογραφής και στο Νόμο», ο Α.Γεωργίου τους καλεί «να φροντίσουν να απογραφούν», καθώς όπως σημειώνει «παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου, που αναφέρονται στις κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στη πιθανότητα κυρώσεων» και «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ακριβής απογραφή όλων των κατοίκων της χώρας» τους παρακαλεί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Αρχής «για το καλό του τόπου».


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...