Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αναρτήσεις στο διαδίκτυο για πώληση ελληνικών νησιών

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι αρμόδιο και για την προστασία των ελληνικών νησιών, αφού στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Ανατολάκης, για το ξεπούλημα των νησιών μας από...
επίδοξους μεσίτες μιας καναδικής ιστοσελίδας, το Υπουργείο Πολιτισμού έδειξε αναρμόδιο, παραπέμποντας στο «διπλανό» υπουργείο, όπου ανήκει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα μιας καναδικής ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο βγήκαν στο σφυρί σε τιμές ευκαιρίας νησάκια, όπως η «Καρδιώτισσα» (6.500.000 ευρώ), η Μικρή Αμοργός (6.100.000 ευρώ), η Ναυσικά (6.100.000 ευρώ), και καλούσε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή.


Ο πρώην αμυντικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και βουλευτής Γιώργος Ανατολάκης «τσίμπησε» το προκλητικό πωλητήριο, κάνοντας ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για να δει αν γνωρίζουν το θέμα.


Τελικά, απάντηση πήρε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ενημέρωσε τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. ότι, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες (www.privateislandslandsoline.com και www.buygreekislands.com) φιλοξενούνται σε διακομιστή (server), η πρώτη στο Τορόντο του Καναδά και η δεύτερη στο Μπέρλιγκτον της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α..


«Όμως, για να γίνουν γνωστά τα στοιχεία των ατόμων που δημιούργησαν τις εν λόγω ιστοσελίδες, απαιτείται αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις εμπλεκόμενες χώρες, υποβαλλόμενο προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Ακολούθως, τα ληφθέντα ηλεκτρονικά στοιχεία, για να αξιοποιηθούν και να οδηγήσουν στην εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δραστών, θα πρέπει να εκδοθεί Διάταξη περί Άρσης Απορρήτου κ.λπ., κ.λπ.» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.


Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι, δηλαδή...


Το υπουργείο, τέλος, διά πένας Χρήστου Παπουτσή, μας καθησυχάζει διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του παρακολουθούν με ευαισθησία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που άπτονται της εθνικής και κρατικής ασφάλειας...


Τα... Ίμια ποτέ δεν θα τα βρούμε, το χάσαμε το πλοίο της γραμμής...


dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...