Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Το rollover φέρνει συγχωνέυσεις

Η απόφαση για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ – που θα επιβεβαιωθεί σήμερα το βράδι – δίνει ένα επιπλέον δίμηνο χρόνου στις ελληνικής αναφοράς τράπεζες να πάρουν τις αποφάσεις τους πριν από το...
Σεπτέμβριο.
Ο χρόνος για τη λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη «συγκεντρωποίηση» του συστήματος (μέσω συγχωνέυσεων και μεγάλων ΑΜΚ) είναι συγκεκριμένος και δεν ξεπερνά το επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο.
Στην εκτίμηση αυτή έχουν καταλήξει αρμόδια διοικητικά στελέχη της ΕΚΤ και έχουν ενημερώσει καταλλήλως τις ελληνικές Αρχές.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», στη βάση της εκτίμησης αυτής βρίσκονται τρία στοιχεία:
1) Η ανακύκλωση του ελληνικού κρατικού χρέους που θα επιφέρει επιβάρυνση στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών για την κρίσιμη τριετία 2012-2015.
2) Η ΕΚΤ από χθες εφαρμόζει τη νέα «ρύθμιση-περιορισμό» της χρήσης εντόκων για την παροχή ρευστότητας θέτοντας ως πλαφόν το μέσο όρο του τελευταίου τετραμήνου.
3) Η οικονομία μπαίνει σε μία τουλάχιστον τετραετή περίοδο κάμψης, γεγονός που επηρεάζει ήδη τους ισολογισμούς των τραπεζών, τόσο στο επίπεδο της μείωσης των νέων δανείων όσο και στο επίπεδο αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για συνεργασίες μεταξύ ελληνικών τραπεζών αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός ανακύκλωσης του ελληνικού χρέους


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...