Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Πλήρωνε ο λαός τα προβλήματα στύσης απόστρατων του Στρατού και της Αστυνομίας

- Την τελευταία 3ετία έχουν γίνει εκατοντάδες τέτοιες επεμβάσεις με το κόστος να επιβαρύνει το νοσοκομείο
- Στρατιωτικός ουρολόγος διαφημιζόταν και μέσω ίντερνετ για τις επεμβάσεις
- Η κάθε επέμβαση κόστιζε στο νοσοκομείο το ποσό των 8.000 ευρώ τουλάχιστον
- Όλα γίνονταν στο...
401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Επεμβάσεις …ανόρθωσης σε απόστρατους που είχαν προβλήματα στύσης με τη μέθοδο..."κανονάκι" και με οικονομική επιβάρυνση των προϋπολογισμών των στρατιωτικών νοσοκομείων διέταξε το υπουργείο Άμυνας!


Το Έθνος της Κυριακής με ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι εκατοντάδες απόστρατοι του Στρατού και της Αστυνομίας έκαναν επεμβάσεις για προβλήματα στύσης στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Πρόκειται για τη μέθοδο όπου τοποθετείται ένα είδος “αντλίας” που βοηθά στη στύση.


Η κάθε “αντλία” κοστίζει πρίπου 8000 ευρώ κι επειδή δεν την κάλυπταν τα ταμεία αποστράτων επιβαρύνονταν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων! Λέμε νοσοκομείων γιατί όπως προκύπτει από τις πρώτες έρευνες επεμβάσεις αυτού του είδους πρέπει να γίνονταν και στα νοσοκομεία Αεροπορίας και Ναυτικού.


Στον καυτό φάκελο που παραδόθηκε στην ηγεσία του Πενταγώνου περιέχεται ενημερωτικό σημείωμα που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από γιατρό του 401 ΓΣΝ, Στο σημείωμα ο στρατιωτικός ουρολόγος υπόσχεται: "μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης, σε όσους άνδρες δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή".


Στο ΓΕΣ έχει σημάνει συναγερμός και λένε ότι προς το παρόν μόνο τρία είναι τα περιστατικά που αποδεδειγμένα έχουν μπει στο 401 για τέτοιους είδους επέμβαση.


Ωστόσο ο ΥΕΘΑ έδωσε εντολή να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δαπάνες για να διαπιστωθεί ποόσες “αντλίες” έχουν αγοραστεί ή ακόμη να διαπιστωθούν δαπάνες που δεν δικαιολογούνται και που πιθανόν να αφορούσαν σε δαπάνες για αγορά τέτοιων υλικών!


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...