Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Το θρίλερ που πάγωσε την Ελλάδα

Έληξε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι το θρίλερ που κράτησε καθηλωμένη την Ελλάδα, με τον ένοπλο που κρατούσε ομήρους τέσσερις υπαλλήλους, σε τράπεζα στο κέντρο του Πειραιά.
Είχαν προηγηθεί τρίωρες διαπραγματεύσεις με
ειδικούς της αστυνομίας, που τον έπεισαν τελικά, να παραδώσει τις χειροβομβίδες και το όπλο του και να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους.
Προηγουμένως είχε απελευθερώσει άλλους 14 υπαλλήλους και πελάτες ενώ στη 1 και μισή το μεσημέρι, ο ληστής, βγήκε από την τράπεζα κρατώντας τις δύο χειροβομβίδες και το πιστόλι, μαζί με έξι ομήρους, από τους 20 που κρατούσε έως τότε και δύο από αυτούς, κατάφεραν να διαφύγουν.
Ο ληστής το μικρό όνομα του οποίου είναι Κώστας, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και επέστρεψε στην τράπεζα.
Νωρίτερα,  ο ληστής είχε αφήσει ελεύθερους 14 ομήρους, άνδρες και γυναίκες που ήταν πελάτες και υπάλληλοι στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ηρώων πολυτεχνείου 87 στο κέντρο του Πειραιά.
Η αστυνομία είχε απομακρύνει πολίτες και οχήματα σε ακτίνα 100 μέτρων από το υποκατάστημα και η κίνηση στο κέντρο του Πειραιά είχε παραλύσει.
Άνδρες των ΕΚΑΜ είχαν λάβει θέσεις γύρω από την τράπεζα και σε ταράτσες, ενώ τέσσερις διαπραγματευτές βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με το ληστή, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί.
Οι δύο από αυτούς, δεν ανήκουν στην ΕΛΑΣ και ο επικεφαλής της ομάδας, που βρισκόταν σε άδεια, ειδοποιήθηκε και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Το χρονικό του θρίλερ
Το θρίλερ ξεκίνησε όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την εισβολή τριών ενόπλων σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Κοντά βρίσκονταν μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν αμέσως και κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών των ληστών με τους αστυνομικούς και οι δύο πρόλαβαν να διαφύγουν. Ο τρίτος με το όνομα Κώστας επέστρεψε στην τράπεζα, μέσα στην οποία βρίσκονταν 20 πελάτες και υπάλληλοι.
Κατέφθασαν ομάδες των ΕΚΑΜ και περιπολικά, καθώς και οι διαπραγματευτές προκειμένου να πείσουν το δράστη να απελευθερώσει τους ομήρους.
Παράλληλα άρχισαν έρευνες σε όλο τον Πειραιά, με τη βοήθεια και του ελικοπ΄τερου της ΕΛΑΣ.
Σύντομα, εντοπίστηκαν οι δύο συνεργοί του ληστή, ο ένας στην οδό Τσακάλωφ και ο άλλος στη διασταύρωση των οδών Μιλτιάδου και Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά, όπου βρισκόταν και το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για να διαφύγουν.
Ο ένας δράστης είναι Αιγύπτιος και ο δεύτερος ομογενής από τη Ρωσία και σύμφωνα με την αστυνομία ήταν σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες στο παρελθόν.
Ανακοινώσεις για το θέμα θα κάνει λίγο μετά τις 4 στον Περαιά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...