Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερις νέοι, προβλέπουν

Μια παρέα τεσσάρων φιλόδοξων νέων ανθρώπων διαβάζουν, ενημερώνονται και κάνουν μετεωρολογικές προβλέψεις που θα ζήλευε και η ΕΜΥ.
Ο λόγος για τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους της Hellas Weather, τον Τ. Μεργιά, Μ. Σπηλιοτόπουλο, Σ. Τσακίρη και τον φοιτητή Φυσικής Στ. Ντάφης οι οποίοι μέσω της ιστοσελίδας τους meteovolos.gr προβλέπουν τον
καιρό της Μαγνησίας.
Η όλη ιδέα επήλθε φυσικά καθώς και οι τέσσερις έχουν το μικρόβιο της πρόγνωσης αφού είναι από εκείνους που ξενυχτούν για να δουν το χιόνι να πέφτει και τα σύννεφα να σχηματίζουν περίεργα σχήματα.
Όπως αναφέρουν στην Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, δεν εκπροσωπούν κάποιο φορέα και επουδενί δεν θέλουν να υποκαταστήσουν την ΕΜΥ απλά κάνουν κάτι που αγαπούν πολύ από παιδιά.
Η ομάδα είναι οργανωμένη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας διαβάζει προγνωστικούς χάρτες, συμβουλεύεται μετεωρολογικά μοντέλα, και κρατάει αρχείο που τη βοηθά να κάνει ορθότερες προβλέψεις.
Η ιστοσελίδα τους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς έχουν κατά μέσο όρο 130 επισκέπτες ημερησίως πάνω από 140.000 επισκέπτες στα 4 χρόνια λειτουργίας της.
Μάλιστα, για όποιον λατρεύει τα καιρικά φαινόμενα και γενικά τη μαγεία που έχουν οι προβλέψεις τα παιδιά αναφέρουν πως με μόλις 500 ευρώ φτιάχνει κανείς έναν ερασιτεχνικό μετεωρολογικό σταθμό.
Τέλος, δεν παραλείπουν να κάνουν και τις προβλέψεις τους αρχής γενομένης από τον χειμώνα που περιμένουμε και όπως λένε θα είναι βαρύς καθώς θα υπάρξουν αντικυκλωνικές συνθήκες στη βορειοδυτική Ευρώπη. Όσο αναφορά για τις θερμοκρασίες του πλανήτη μας στο μέλλον οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το κλίμα θα είναι το ίδιο ή και λίγο πιο θερμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...