Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Σε κατάσταση χάους το μπάσκετ

Αμέσως μετά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας του ΠΣΑΚ από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, άρχισε η Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας αρχής, όπου αποφασίστηκε, βάσει της δεδομένης κατάστασης, να μετατεθεί η πρεμιέρα της φετινής για την ερχόμενη εβδομάδα.
Στη συνέχεια έγινε γνωστή η...
θέση του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων, σύμφωνα με την οποία δίνεται χρόνος στους αθλητές να το ξανασκεφτούν και να διαπραγματευτούν με τις αρμόδιες αρχές, καθώς με το πέρας και της ερχόμενης εβδομάδες και σε περίπτωση που δεν έχει λήξει η απεργία θα υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις κι η δυνατότητα από τις ομάδες να προβούν σε διακοπές συμβολαίων!
«Καλέσαμε τον ΠΣΑΚ για μία συνάντηση εφ' όλης της ύλης. Έχοντας το αίσθημα της ευθύνης, προσπαθήσαμε μέσα από το διάλογο να βρούμε λύσεις, για να γίνει το πρωτάθλημα, όμως, οι παίκτες επέδειξαν αδιάλακτη στάση, ο ΠΣΑΚ μας παρουσίασε άλλα προβλήματα σε σχέση μ' αυτά που έφερε προς ψήφιση στη χθεσινή Γενική Συνέλευση. Μετά τη λήξης της συνάντησης με τον ΠΣΑΚ, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αναστείλει και να μεταφέρει για την ερχόμενη εβδομάδα την έναρξη του πρωταθλήματος. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική. Αν όχι, θα επβληθούν κυρώσεις από τις ομάδες σε παίκτες που συνεχίζουν την απεργία και θα έχουν, μάλιστα, και την ευχέρεια να προχωρήσουν σε διακοπή συμβολαίου. Ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί και να λύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν όλο το μπάσκετ» ήταν τα λόγια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη.
H ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:


«Μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, διαπιστώσαμε ότι τα αιτήματα τα οποία διατύπωσαν προφορικά τα μέλη της, διαφέρουν τελείως από εκείνα που περιλαμβάνονται στην επιστολή που μας εστάλη χθες και με την οποία ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία.


Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε ομόφωνα:


Α. Η αναστολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ ΟΠΑΠ και η μετάθεσή της για το επόμενο Σαββατοκύριακο, 23-24 Οκτωβρίου.


Β. Η επιβολή οικονομικών και άλλων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και διακοπής συμβολαίων των παικτών που δεν θα συμμετάσχουν κανονικά στις υποχρεώσεις των ομάδων τους.


Στόχος μας είναι να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να αναθεωρήσουν οι παίκτες την απόφασή τους και να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους, προς όφελος του ελληνικού μπάσκετ.


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό, ας ελπίσουμε πως έστω και τούτη την ώρα θα πρυτανεύσει η λογική».


Πηγή: gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...