Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Ιταλία: Τους έκοψαν το Facebook!

Η περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, Ρενάτα Πολβερίνι, αποφάσισε να απαγορεύσει την ελεύθερη χρήση του διαδικτύου, στους συνολικά 3.000 υπαλλήλους της, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή τους και να είναι αποδοτικότεροι στην εργασία τους.
Πριν να προβεί σε αυτήν την...
κίνηση, η Πολβερίνι, είχε δώσει εντολή στους στενότερους συνεργάτες της, να γνωστοποιήσουν στους υφιστάμενους ότι ''η χρήση του διαδικτύου θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα αυστηρά επαγγελματικά ενδιαφέροντα της κάθε διοικητικής διεύθυνσης της περιφέρειας''.
Αυτό όμως δεν εφαρμόστηκε στην πράξη καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της περιφέρειας του Λατίου, 70% των εργαζομένων συνδέονταν καθημερινά, τουλάχιστον μια φορά, με το ''κοινωνικό δίκτυο'' του Facebook και 20%, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Messenger και το You Tube.
Η Πολβερίνι όμως, παρά την απαγόρευση που επέβαλλε, εξακολουθεί να διατηρεί την προσωπική της σελίδα στο Facebook, η οποία αριθμεί 12.000 ''φίλους''.
''Πολλοί εργαζόμενοι αλλά και γενικότερα πολίτες της Ρώμης εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση της απόφασης της κεντροδεξιάς περιφερειάρχη. Πίστευαν ότι, δεδομένου του συνδικαλιστικού της παρελθόντος, δεν θα προχωρούσε άμεσα στον περιορισμό του δικαιώματος πλοήγησης των εργαζομένων'', σημειώνουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.
''Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν, επιθυμούμε απλώς να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό μας'', δήλωσε ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας, Σαλβατόρε Ρόγκι.


cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...